Ebamugavad küsimused, mida partnerid peaksid üksteiselt küsima

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teame, et tugeva suhte üheks alustalaks on avatud suhtlus. Sellegi poolest võivad mõned teemad tunduda hirmutavad. Kõigest hoolimata tuleks nendel teemadel siiski oma partneriga rääkida. Toome teieni kuus küsimust, mille vastused on väga olulised. Nende abil mõistate, kas teie kõrval on õige inimene ja kas teie tervis on kaitstud nüüd ja tulevikus.

Kas sul on kunagi mõnda suguhaigust olnud?

Seksuaalsel teel levivad haigused ei ole just kõige glamuursem teema, aga samal ajal väga tähtis teie mõlema tervise seisukohast. On oluline teada, mis haiguseid su partner on põdenud, kuidas teda raviti ja kas on oht, et mõni haigus kandub sulle üle. Kõige kindlam oleks üheskoos arsti külastada, sest ainult nii saab olla 100 protsenti kindel, et midagi ei jää varjatuks ja te olete samal leheküljel turvaseksi osas.

Millised on sinu murekohad meie suhte puhul?

Keegi ei taha kuulda negatiivseid aspekte oma suhte kohta, aga kuidas sa saad asju paremaks muuta, kui sa ei tea, mille pärast sinu partner muretseb? Hirm suurendab distantsi ja võib õõnestada teie ühist teekonda.

Kas sa otsid pikaajalist suhet?

Te ei pea rääkima elu lõpuni koos olemisest, aga enne oma partnerisse emotsionaalselt liialt kiindumist, tuleks välja uurida tema eesmärgid suhte loomisel. Ära tunne häbi, et sina otsid kaaslast, kellega luua pikaajaline suhe ja kunagi ehk abielluda. Pole mõtet raisata energiat inimese peale, kes ei jaga sinuga samu väärtusi, sest sellest ei saa pikemas perspektiivis asja.

Mis sulle voodis meeldib?

Mitmed paarid armastaksid veidikene oma seksielu vürtsitada, aga nad ei julge seda teemat üles võtta. Ei tohiks olla tabu rääkida soovidest, mis ühel või teisel partneril seoses seksiga on.

Kas mõni eks on ikka veel pildil?

Jäta internetis jälitamine vahele ja küsi partnerilt otse tema eelmiste suhete kohta. Uuri, kas mõni eks on siiani tema elus ja kas keegi avaldab teie suhtele ohtu.

Kas sa tahad lapsi?

Kui sa tahad lapsi, siis on oluline olla koos kellegagi, kes tahab neid ka. Inimestel, kes lapsi ei soovi, on tavaliselt selleks mõjusad põhjused, miks nad ei taha lapsevanemaks saada. Suhet ei tasu jätkata reaalsust ignoreerides ja pidevalt lootes, et nad muudavad oma meelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles