50 aastat abielus olnud paari kohtingunõu tasub kuulata ka tänapäeval

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mary Evans / Scanpix

Võib arvata, et moodsad kohtingudilemmad on meie vanavanemate maailmast väga kaugel ning nende tarkused tänapäeval ei kehti. Aga ole valmis: hallpeade soovitused võivad olla vägagi ajakohased!

Verily uuris 50 aastat abielus olnud paarilt, millised on nende nõuanded, et suhe jääks püsima ning peaks ajaproovile vastu.

1. Hakake varem käima. Vanasti oli kombeks, et kui paar oli käinud paaril-kolmel kohtingul, hakati käima. Moodsates terminites tähendas see, et oldi eksklusiivselt koos vaid ühe inimesega. Kui poiss ei tahtnud sinuga pärast esimesi kohtinguid käima hakata, siis tasus temast eemale hoida. Ka Gottmani instituut on leidnud, et pühendumine on suhtes väga oluline. Tänapäeval on noortel liiga palju valikuid ja pühenduda võib olla raske, kuid kui otsustada ühele inimesele pühenduda, võtab see suhtelt suure pinge ning te saate päriselt proovida, kas te sobite kokku.

2. Leia endale džentelmen ja pane tähele ohumärke. 1950ndatel teadis iga neiu, et noormees peab olema džentelmen ning teatud sammud olid ohumärgid – viimase minuti kohtingud, teise naise välimuse kommenteerimine, tõsiseltvõetavate plaanide puudumine on ka tänapäeval ohumärgid.

3. Deidi kogukonnas. Kohtinguäppide ajastul võib kergelt juhtuda, et paar eraldub lähedastest ja sõpradest, kuid 50 aastat tagasi oli tavaline, et kohtuti kogukondlikel üritustel ning kui paar hakkas tõsisemalt käima, veedeti ühiselt aega pere ja sõpradega. See on ka täna parim võimalus teise inimese lähedaste kohta õppida ning saada aimu, milline partner on tulevikus. Tugevate suhete olemasolu näitab, et su potentsiaalne partner suudab, oskab ja tahab suhteid hoida ja see on ainult hea.

4. Tantsimine on parim viis intiimsuse suurendamiseks. Vanasti oli kõige intiimsem kogemus noorte jaoks tantsimine. Tants on ka täna väga intiimne kogemus, see on võimalus näidata oma tundeid ja kasvatada usaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles