Seitse laastavat uskumust, mida sa pead tõeseks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Oled sa kunagi tõmmanud hinge ning vaadanud tagasi kõigele, mida oled saavutanud ning milliseid takistusi ületanud? Kui oled nagu enamik inimesi, siis tõenäoliselt keskendud rohkem ebaõnnestumistele kui kordaminekutele. See aga kinnistab hävitavaid uskumusi, mis ikka aeg-ajalt pähe kargavad.

Oluline on õppida neid vääraid uskumusi ära tundma ja neil sabast kinni saama, et nad ei saaks su õnne murendada. The Earth Child on reastanud kõige levinumad mürgised uskumused, mis ei vasta tegelikult tõele.

See, kus sa praegu oled, on koht, kuhu sa jääd. Kui elu veeretab meie teele takistusi, kipume me arvama, et me jääme siia igaveseks kinni. Me tunneme end lõksus olevat, uppumas, lämbumas, uskudes, et «ega enam paremaks ikka lähe». See on kaugel tõest! Kuhu sa välja jõuad, oleneb sellest, kuhu sa tahad minna. Selmet keskenduda teekonnale, mis on jäänud veel minna, mõtle kõigele sellele, mida oled juba ületanud.

Sa ei suuda muutuda. Sageli ütleme endale, et asjad jäävad nii, nagu nad juba on. Muutumine on võimatu, eks? Kui sa püüad midagi teistmoodi teha, võid sa läbi kukkuda, aga see ei tähenda, et asjad jäävad alati samaks.

Uutele inimestele enda avamine on ohtlik. Pole lihtne uusi inimesi endale naha alla lasta, eriti kui kardad südamevalu. Kui sa aga ei suuda lasta endal olla mõnikord haavatav, jääd sa ilma paljudest headest asjadest: armastusest, sõprusest, inimlikust kontaktist.

Üksindaolekus on midagi halba. Üksiolemine on parim viis iseend leida, ära karda võtta aega iseendale.

Sa pead sulanduma ja sobituma. Noorena võisid arvata, et kõige olulisem on sulanduda seltskonda. Et kui sa vaid muudad ennast piisavalt, võetakse sind ükskord omaks. Kuid kui sa ei jää iseendale truuks, jätad sa enda ja maailma ilma suurepärasest kingitusest – tõelisest sinust.

Täiuslikkus on võimalik. Lihtne tõde: täiuslikkust pole olemas ning seda otsides pettud sa paratamatult.

Sa ei tohi olla kurb. Muidugi tahaksid sa alati olla õnnelik, kuid sa tohid tunda kõiki emotsioone – ka negatiivseid – ning peadki need läbi elama. Enda tunnete allasurumine on ebatervislik ning oluline on saavutada tasakaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles