Magamisharjumus, mis aitab kontrollida kehakaalu ja hoiab noorena

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõigil on välja kujunenud eelistus, kuidas ööd unemaal mööda saata. Olgu selleks padjahunnik või ei ühtki patja, pidžaama või hoopis alasti uinumine. Mõned eelistavad täielikku pimedust ja vaikust, teised aga tahavad taustaks vaikset muusikat. Kuid on üks magamiseelistus, mis aitab kontrolli all hoida ka kehakaalu.

Uneuuringutele pühendunud arst dr Christopher Winter soovitab HuffPostis hoida magamistoa temperatuuri 15 ja 19 kraadi vahel. Temperatuurid, mis jäävad alla 12 või üle 23 kraadi, mõjuvad unekvaliteeti kahjustavalt.

Uuringud on näidanud, et madalama temperatuuriga toas magamine aitab kaasa su ainevahetusele. Isegi, kui sa väga palju ei liiguta, põletab su keha ikka kaloreid, nii et siin on üks hea põhjus, miks võiks magamistuba olla jahedam.

Jahedas toas magamisel on teisigi eeliseid: uuringute kohaselt on unekvaliteet parem, väheneb uneapnoe ja kehas tekib rohkem melatoniini, mis on parim vanadusevastane hormoon.

Kui palavas juuliilmas on aga raske jahedust leida, siis proovi magada kas täiesti alasti või vähemate riietega, kui oled harjunud. Samuti võid proovida torgata jalad teki alt välja ning tööle panna ventilaatori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles