12 nutikat nippi, kuidas end hommikul trenni ajada

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Hommikuse trenni kasulikkusest on räägitud palju. Sellegipoolest on keeruline hommikul end selle võrra varem üles ajada. Siin on 12 nutikat nippi, kuidas end hommikul trenni ajada.

1. Vali õhtul trenniriided välja. Riiete valimise tähtsust ilmselgelt alahinnatakse. Vali erksavärvilised riided, mis lausa kutsuvad sind ennast selga panema.

2. Mine varem magama. Hilja magama minnes võid küll üles saada, kuid lõunaks tunned juba väsimust.

3. Pane mitu äratuskella. Kui oled edasilükkamise meister, pane helisema kaks erinevat äratust väikese vahega. See hoiab su aju ärkvel.

4. Pane äratuskelladele nimed. «Sa suudad seda! Let´s do this!» motiveerivad sind rohkem kui lihtsalt helin.

5. Kuula riietudes muusikat. Muusika kuulamine tekitab ajus heatujuhormooni.

6. Ärka paar minutit varem. Alustuseks vaid paar minutit varem magama ja paar minutit varem üles, et mitte shokeerida oma keha. Kui oled nädala edukas olnud, pikenda ajavahet minuti võrra.

7. Pane kohe tuled põlema. Valgus annab ajule signaali, et on aeg üles ärgata. Mida kauem tulede põlema panemisega venitad, seda raskem on üles saada.

8. Meenuta endale, et trenn annab parema tuju. Ükskõik kui raske on trenni end vedada, trenn garanteerib hiljem hea tuju. Tuleta seda endale ärgates meelde.

9. Mõtle, kuidas hommikune trenn sinu päevakava soodustab. Olgem ausad, trenni tegemine võib lihtsalt jääda tagaplaanile, kui muud plaanid peale tulevad. Tee ära oma hommikune trenn, siis on ülejäänud päev mureta.

10. Söö tsitruselisi. Uuringud on näidanud, et tsitrulised nagu apelsin ja greip annavad organismile lisaenergiat.

11. Ära püüdle Exceli-täpsusega trenniplaanile. Ära püüdle täiuslikkuse poole, püüdle eesmärgi poole.

12. Jälgi rutiini, mis sulle sobib. Kui oled proovinud kõiki neid nippe, kuid ikka ei õnnestu end hommikuti trenni saada, siis jää enda rutiini juurde. Õhtune trenn on parem kui mitte midagi. Peamine, et siis sinna ka jõuad.

Allikas: HuffPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles