11 nutikat kasutusvõimalust fooliumile

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sea sisefilee alumiiniumfooliumis.
Sea sisefilee alumiiniumfooliumis. Foto: Panther Media/Scanpix

Alumiiniumfoolium kuulub igasse korralikku kööki. Peale selle, et fooliumisse saab mässida toidujääke, on sel veel palju-palju kasutusvõimalusi.

Kata sellega kappide ja sahtlite põhju. Fooliumit on lihtne puhtaks pühkida ja kuna see peegeldab valgust, hakkavad esemed kergemini silma, õpetab Good Housekeeping.

Puhasta hõbedast söögiriistu. Aseta foolium kausi põhja ja pane hõbenõud selle peale. Vala peale soodat ja kuuma vett. Lase nõudel kuni veerand tundi liguneda. 

Puhasta grilli. Pressi foolium känkrasse ja hõõru sellega grill puhtaks.

Kaitse küpsetisi kõrbemise eest. Kui kardad, et piruka äär saab liiga palju kuumust ja kõrbeb ära, aga samas nõuab retsept suuremat kuumust, et küpsetis seest ära küpseks, kata selle ääred fooliumiga.

Varja oma krediitkaarti. Kui sul on RFID kaart ehk kontaktivaba kiipkaart, on minimaalne oht, et petturid võivad sellelt teatud infot hankida. Risk on küll väike, aga kui see mõte sind häirib, keera kaart fooliumisse.

Hõõru nõud puhtaks. Nii nagu metallhari, aitab fooliumipall potipõhju puhtaks küürida.

Tee fooliumist «hernehirmutis». Kui linnud söövad aiast marjad ära, riputa puude külge fooliumiribasid.

Nihuta mööblit. Kui pead rasket mööblit vaiba peal ühest kohast teise nihutama, siis teeb foolium selle märksa lihtsamaks. Mässi seda mööbli jalgade alla ja nihuta mööblitükki mööda vaipa edasi. Muul pinnasel see hästi ei tööta, sest foolium võib põrandat kriipida.

Triigi riideid kiiremini. Alumiiniumfoolium peegeldab kuumust. Kui tunned, et triikraua kuumus jääb lahjaks, pane kiht fooliumit triikimislaua peale, katte alla.

Tee fooliumist lehter. Kui lehtrit pole, tee see valmis fooliumist, mida saab pressida ka väga kitsasse avasse.

Pehmenda kõvaks kuivanud suhkrut. Pruun suhkur kipub kõvaks känkraks kokku kuivama. Kui retsept nõuab pruuni suhkrut ja see on telliseks muutunud, pane suhkrutükk fooliumisse ja soojenda seda veidi kuumas ahjus. Suhkur läheb pehmeks ja tuleb tükist lahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles