Retseptisoovitus: õhuline šokolaadi-avokaadojäätis

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas teha väga šokolaadist taimset jäätist ja hoiatab, et suured maiasmokad peavad magusainet pisut rohkem panema.

Vaja läheb:

  • 100 g kakaopastat*
  • 50 g mett
  • 1 suurem küps avokaado
  • 1 purk kikerhernekonservi
  • Suts soola

Juhtnöörid

1. Sulata kakaopasta ja mesi madalal kuumusel.

2. Samal ajal kurna kikerherneste vedelik suurde kaussi ning tõsta herned kõrvale. Neid selles retseptis tarvis ei ole - tee neist näiteks hummust või salatit.

3. Vahusta konservivedelik tugevaks vahuks - selleks läheb kindlasti tarvis mikserit ja selleks kulub nii umbes 5 minutit, kuni saad tugeva beseetaolise vahu.

4. Kui kakaopasta ja mesi on ühtlaseks massiks sulanud, siis lisa sinna paar keerdu soola ning avokaado viljaliha.

5. Kasutades saumikserit surista segu ühtlaseks massiks.

6. Lisa sellele nüüd esialgu umbes kolmandik vahust ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. Siis järgmine kolmandik ning sega jälle ühtlaseks ja siis viimane kolmandik ning sega veelkord eriti ettevaatlikult läbi, et võimalikult palju õhku alles jääks.

7. Vala segu kaanega suletavasse karpi ning pista see vähemalt kolmeks tunniks sügavkülma.

8. Enne serveerimist lase umbes 10 minutit pehmeneda.

9. Naudi soojal suvepäeval niisama või koos värskete marjadega.

* Kakaopasta on 100 protsenti külmpressitud kakao, seda saab osta mõnest ökopoest või siis näiteks tellida internetist. Aga kui seda ei õnnestu saada, siis ära lase end sellest segada ja kasuta vähemalt 85-protsendilise kakaosisaldusega šokolaadi. Mett võid sel juhul vähem kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles