Mis juhtub, kui sa kannad liiga palju meiki

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arve Bettum / PantherMedia / Scanpix

Kuidas sa tead, et kannad liiga palju meiki? Ja kas sellel on üldse tähtsust? Liiga palju meiki on suhteline küsimus, aga meie tõime välja mõned märgid, mis sellele viitavad. Lisaks saad teada, mis võib liigse meikimise tagajärjel juhtuda.

Tervita ummistunud poore

Meik katab kinni sinu poorid, seega mida rohkem meiki, seda vähem õhku saavad poorid. Kui poorid on kaetud, võivad tekkida mustpead, punnid või mingi muu nahaärritus.

Kui sa armastad palju meiki kanda ja katsetada mitmeid erinevaid tooteid, siis ole kindel, et puhastad iga õhtu korralikult näo ära. Nahk peab saama hingata vähemalt öösel.

Riskid infektsiooniga

Sinu nägu ei ole ainuke, mida peaksid puhastama. Kui puhas on sinu meigikott? Meie ilutoodetes võivad hakata bakterid paljunema pärast ühte kasutuskorda. Meigitooted, mis on mõeldud meie silmadele, näiteks nagu ripsmetušš, on eriti haavatavad bakterite edasikandmisel. Paljud tooted puutuvad väga lähedalt kokku meie silmade ja suuga, seega võime saada bakteri, mis muudab meid haigeks. Mida rohkem meiki sa kasutad, seda suurem on tõenäosus infektsiooni tekkeks.

Kortsud lähevad hullemaks või tekivad varem

Mida rohkem me katsume oma nahka ja kanname peale meiki, seda suurem on risk kortsude varajaseks tekkeks. Silmade ümbruses olev nahk on väga õrn, seda hõõrudes ja tõmmates me võime kahjustada naha elastsust ja tekivad kortsud. Mida rohkem sa meiki kasutad, seda rohkem saab silmade ümbruses olev nahk kahjustada. Silmade ümbruses meigi kasutamise kohta võib öelda, et vähem on rohkem.

Sa vajad suuremas koguses meigieemaldajat

Kui sa kannad palju meiki, siis sa vajad ka palju meigieemaldajat, et see iga õhtu maha saada. Aga meigieemaldaja valimisel tasub hoolikas olla, sest mitte kõik ei ole sinu naha vastu õrnad. Enne ostmist loe koostisosade kohta.

Pärast meigieemaldaja kasutamist loputa nahk veega üle, siis on väiksem võimalus, et tekib mõne koostisosa tõttu ärritus, kirjutab thelist.com. Kasuta vähem meiki, siis kulub ka meigieemaldajat vähem ja sa ei pea nahka hõõruma nii palju.

Võib süveneda sinu ebakindlus

Meikimine võib olla lõbus tegevus ja panna sind ennast ilusamana tundma, aga sellest hetkest, kui sa hakkad meigist liialt sõltuma, muutub asi ebatervislikuks. Kasutades palju meiki lihtsalt seetõttu, et tunda ennast piisavalt hästi kodust lahkumiseks, tuleks suhteid meigiga muuta.

Hakka tasapisi meikimist vähendama ja harjuta ennast mõttega, et oled väga ilus ka ilma selleta.

Sul võib ovulatsioon alata

Kui sa leiad ennast tavapärasest rohkem meiki kasutamas, siis vaata kalendrisse. Uuringud on leidnud seose naise menstruatsioonitsükli ja meigi kasutamise vahel. Nimelt kasutavad naised ovulatsiooni ajal rohkem meiki.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles