Üllatav avastus! Teadlased jõudsid õnneliku abielu saladusele jälile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielupaar.
Abielupaar. Foto: SCANPIX

Õnneliku abielu saladus ei peitugi ühises väljaskäimises, lõputus südamepuistamises ega suurepärases voodielus, selgub uuest teadusuuringust.

The Telegraphi sõnul avastati hiljuti Ameerikas, Kanadas, Taanis ja Hollandis ellu viidud uuringus, et tihtipeale võib abielu päästa hoopis koristaja palkamine. Teadlased leidsid, et sellisel juhul jääb inimestele rohkem vaba aega ja nad on õnnelikumad.

Veel tänapäevalgi on levinud, et suurem osa majapidamistöödest on naise kanda, kes tunneb endal süüd, kui kodu täiuslikult korras ei ole. Pidev ajahädas olemine, koristamisele kuluv energia ja sellega kaasnev stress võib teadlaste sõnul aga suhetesse pingeid tekitada.

Koristaja palkamine ei pruugi küll pere rahakotile hästi mõjuda, aga sellelegi murele on uuringu autoritel vastus varnast võtta: vaba aeg tekitab õnnetunde. Enam ei pea naised muretsema, et nad on laisad või lohakad, kui kodu ise korras ei hoia, sest nüüd toetab sellist teguviisi rahvusvaheline teadusuuring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles