Personaaltreener paljastab: kas saboteerid treeningtulemusi oma söögiga?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leo Lintang / PantherMedia / Scanpix

Teed trenni, aga soovitud tulemusi ei tule? Usud, et toitud tervislikult? Personaaltreener jagab, mis on inimeste kõige suuremad valearusaamad toitumisest ning kuidas sellega treeningut saboteerid.

Austraaliast pärit eratreener Cristian Angeli sõnab, et see, mida sa teed köögis, mõjutab sinu tulemusi kõvasti ka trennisaalis. Küll aga on keeruline kaotada rasva, samas säilitades lihaseid. Sellise valemi edukus sõltubki suuresti köögis. «Kui sööd liiga vähe proteiini või sööd lihtsalt liiga vähe, kaotab su keha lihaseid.»

Treeneri sõnul on kõige turvalisem võtta eesmärgiks üks kilogramm kaalukaotust nädalas. Igasugune suurem kaalukaotus tähendab ka kaotust lihaste arvelt ja aeglustab ainevahetust. Kõige suurem väljakutse on säilitada lihaseid, samal ajal kaalu kaotades. «Selleks tuleb vähendada tarbitavaid kaloreid, aga eriti suhkruid, ning suurendada proteiini tarbimist,» õpetab Cristian. «Ära karda raskusi tõsta. Paar jõutrenni nädalas koos HIIT trennidega (kõrge intensiivsusega treeningud) teevad su kehaga imesid.»

Cristian selgitab, et mis puudutab toitumist, peaks põhiline söök olema peale trenni: «Näiteks muna avokaadoga riisileival annab vajalikud valgud, et keha taastuks. Vajadusel söö enne trenni näiteks banaani.»

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles