Salapärane Salme annab nõu: mida teha, kui sõbrannad närvidele käivad?

Salme Saladus
, inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne. Foto: Mary Evans / Scanpix

Sõbrannad käivad närvidele? Ämm on ema peale kade? Mehel on liiga palju hobisid? Mida teha? Olge mureta, kõigile teie küsimustele vastab Salapärane Salme! Inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja ning meie usaldusväärne suhteekspert lahendab kõik teie probleemid!

Kuidas ma saaksin oma mehele selgeks teha, et tal on liiga palju hobisid? Teeb sõpradega bändi, käib tantsukursustel, spordib, jalutab mingitel ajaloomatkadel ja tegeleb veel jumal teab millega! Rääkimata sellest, et tal on kakskümmend lähedast sõpra, kelle kõigiga peab telkima, tähistama sünnipäevi ja niisama õlut jooma! Kas ta siis aru ei saa, et ma tahan, et ta kodus ka oleks ja minuga tegeleks!?

Ei noh, kus mõnel on nüüd mured! Tead, lapsukene, ma saan iga nädal kümme kirja, kus pealinna daamid kurdavad, et nende kallimad ei taha üldse midagi peale teleka ees diivani peal kudemise teha. Need naised muudkui kurdavad, et mehega pole muust peale telesaadete rääkida ja et põrandalt ei saa tolmu ka võtta, sest vana on juba diivaniga kokku kasvanud. Sina aga oled endale leidnud ainsa mehe Eestis, kellel on ometi energiat midagigi teha!

Saad aru, selline inimene on lausa õnnistus. Kui sa temaga plaanid kokku jääda ja pika elu elada, siis hoiabki ainult säärane graafik ja rabelemine teie suhte värske. Nii et vingumise asemel proovi parem ise ka ennast diivani pealt üles koorida ja ka midagi huvitavat ette võtta, usu mind, teil on mõlemal lihtsam, kui sul ka kuskil käia on. Enne muidugi loe mu nõuanded lõpuni.

Hakkasime neli kuud tagasi tüdrukuga käima ja nüüd juba elame koos. Kõik on suurepärane, me oleme koos väga õnnelikud, aga meie mõlema emad ajavad meid hulluks. Asi on selles, et meilt mõlemalt küsivad esivanemad peaaegu iga päev, kas me teise ema-isaga juba kohtumas oleme käinud. Kui ütleme, et ei, rahunetakse maha, aga asi on ju tõsine. Ükskõik, kumma ema juurde me nüüd esimesena külla läheme, teine ju solvub!

Oh teid, tupsukesi... Tead, ma arvan, et need emad peavad peast püstisoojad olema, kui nad niisuguse asja pärast teiega tülitsema hakkavad! Loomulikult pole see teist kena, kui te sinu emaga igal õhtul sama laua taha sööma istute ning samal ajal ämma kõnedele üldse ei vasta, aga kokkuvõttes on kõik siin seltskonnas ju täiskasvanud inimesed. Teie ka! Teil võib oma elu olla, see on lubatud!

Niisiis võtke ennast kokku, tehke järgmisel laupäeval ühele daamile kohvikus kook välja ja teisele viige karbiga koju, loetlege ette oma kõrgkoolid, hobid, vallaslapsed ja kriminaalkaristused ning asi ants. Hiljem läheb juba kergemaks, piisab, kui te paari nädala tagant kõik emad-isad läbi helistate ja lapselapsed korra kuus ette näitate.

Tädi Salme, minul on selline mure, et ma ei viitsi enam oma sõbrannade kurtmist kuulata. Kõigil neil on mingi hirmus suhtedraama, küll minnakse lahku, siis minnakse kokku, siis jälle lahku. Jeesus, ela nagu seebiooperis! Ma ei saa telefoni üldse kätte võtta, kohe on see umbes sõbrannade pikast jutust selle kohta, mida nende silmarõõm nüüd ütles või ütlemata jättis. Nagu mul endal elu ei olekski!

Ei noh, sellele asjale on lihtne lahendus. Ütle aga sõbrannadele, et sul on juuli pähe löönud ja tööl ka kiire ning sinust pole hetkel nõuandjat. Ja siis anna neile minu aadress, et nad oma mured südamelt ära saaksid rääkida! Usu mind, ma võtan su kohustused kohe üle ja päästan igaühe südamevalust. Aga sulle soovitan, et jäta telefon autosse, kui randa lähed, ja loe hoopis mõni raamat läbi. Või veel parem, ära loe, ja vahi niisama sinist taevast, kauaks sedagi meile jätkub.

Salmele võib murekirju saata aadressil naine@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles