Mida teha, kui lõunasööki tahaks juba kell 10 hommikul

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui kõht hakkab juba hommikupoolikul korisema, on raske millelegi muule mõelda ja tööd edasi teha. Kuidagi tuleb siiski lõunapausini vastu pidada.

Oled sa kunagi tööhoos tundnud, et nüüd on küll viimane aeg sööma minna ja siis pettumusega näinud, et lõunani on veel oma paar tundi aega? Hommikusöögist ei ole palju aega möödas, aga sul teeb kõht juba koledaid hääli.

My Recipes õpetab, et seda ei pea sugugi kannatama. Ole edaspidi sellisteks olukordades paremini valmis.

Joo vett

See on soovitus, mida ükski näljane ei taha kuulda võtta, kuid tegelikult on vee joomine söögikorra edasi lükkamiseks üks kõige paremaid lahendusi. Tõenäoliselt ei olegi sul kõht tühi, vaid sul on hoopis janu, mida tõlgendad näljana. Enne kui sööd oma lõunavarud ära, joo vähemalt klaasike vett.

Näksi õigesti

Kiire ainevahetuse korral ei ole sellest midagi imelikku, kui peadki enne lõunasööki ühe väiksema vahepala põske pistma. Uuringud on näidanud, et see aitab ennetada hilisemat ülesöömist. Kui kõht on läinud juba väga tühjaks, on raske õigel ajal pidama saada. Hommikune vahepala kulub eriti ära neile, kes on hommikul trenni teinud. Võta selleks kaasa köögivilju või pähkleid, et sul oleks tervislik vahepala olemas ja sa ei sööks olukorra sunnil midagi juhuslikku.

Tõuse püsti ja kõnni ringi

Vahel tekib söögiisu liiga vara ka siis, kui sul hakkab igav ja oled tööst tüdinenud. Tegelikult otsid vaheldust ja tahaks pead puhata, kuid seostad selle lõunal käimisega. Tee väike paus, siruta jalgu ja tuuluta oma pead, nii pead lõunani paremini vastu.

Enneta nälga korraliku hommikusöögiga

Kui sul kõht läheb pidevalt liiga vara tühjaks ja vahepala ei aita, võib olla, et su hommikusöök on lahja. Liiga magus ja süsivesikurikas hommikusöök ei täida pikalt kõhtu. Söö hommikusöögihelveste asemel valgurikast muna või jogurtit. Üldiselt võiks hommikusöök olla kuskil 300-400 kilokalori ringis. Hommikusööki süües istu laua taha ja söö aeglaselt, kiirustamata.

Ennete söömasööste korraliku unega

Pärast unetut ööd on enamasti söögiisu veelgi suurem kui tavaliselt ja eriti tekib isu rasvase toidu järele. Lisaks tekib tunne, et söögiga saab leevendada unepuudusest tekkinud peavalu ja hajameelsust. Mine mõistlikul ajal magama ja puhka end välja, nii suudad suurema tõenäosusega ka toitumises häid valikuid langetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles