Made Laas: Eestimaa suvel pole häda midagi! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa suvi, Võsu rand
Eestimaa suvi, Võsu rand Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja / Scanpix

Jah, muidugi, meil on jahe ja vihm ja nii edasi… Et Eestimaa suved on täiesti käest ära ja tuleb esimese lennuga soojale maale pageda. Ei noh, põgenege kui tahate, seda rohkem mõnusat ruumi jääb meile, kes me naudime parajat soojust! Sellest, miks ta naudib Eestimaa suve, kirjutab portaalis Minu Pere Made Laas.

Ei meeldi ka minule see, kui päev läbi sajab, kuid praegu tiksun nagu paradiisis… Väga hea on, kui päeval viskab ühe jaheda sahmaka, tõmbab õhu värskeks ja ei pea muretsema köögivilja kastmise pärast. Maasikad ja sibulad sirguvad täitsa parasjagu, jah, marjad lähevad punaseks küll aeglasemalt, aga küll nad lähevad, kus nad pääsevad…

Saan aru, kui põllumehed on rahulolematud saagi pärast, kuid teistel pole minu arvates küll põhjust virisemiseks. Aga küllap võtan seda enda talumätta otsast, sest:

  • pole kunagi armastanud rannas lösutamist ja päikesevõtmist. Hoian oma heleda naha parem sama valgena ka edaspidi. Teiste arvamus selle kohta ausalt öeldes ei huvita
  • leian, et praeguse 19-20 kraadiga on eriti hea käia jooksmas. Vahepeal on päike halastavalt pilve taga ja siis paitab nägu jahedam tuulehoog. 30 kraadiga ei viitsiks küll kuskil silgata.
  • ka aiatöid on hea teha sooja, mitte palavaga. Rohida ja muru niita on praegu ikka väga normaalne. Kes tahab lükata niidukit 25+ kraadiga?
  • ujuda saab ka suurepäraselt. Näen seda oma kahe poja pealt, kes juba mais nagu noored hülged järvevett nautisid. Seega need, kes supelda armastavad, teevad kindlasti seda  juba tükk aega. Mina aga, kes ma ujuda hästi ei oska, pistan jalad vette ja olen täitsa rahul.
  • just keskmise soojusega on Eestimaal lahe ringi sõita, sõpru külastada ja neid kodus vastu võtta. Enda kogemus sellest suvest olemas ja tuleb juurde ka. Juba homme vurame lastega Rõuge Ööbikuorgu imetlema ja kavatseme ka Võrumaa kõrgeima vaatetorni otsa ronida. Millegipärast arvan, et 20 kraadiga on seda täitsa mõnus teha.
  • Ja ausalt, 20-25 kraadi on mulle igatpidi paras, 30 on juba liig ja üle selle minestan lihtsalt ära. Mis ma seal palmi all ikka pildita lesin?

Muidugi võib teha suvel mõne toreda reisi mujale, kuid tervet Eestimaa suve välismaal ära raisata küll ei raatsiks. Ja siis pasundavad mõned, et küll meil on halb ja peab minema elama Kanaaridele.. No ma ei tea…

Loe edasi portaalist Minu Pere.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles