Mida tuleks teha enne seda, kui saad 30

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Boris Zerwann / PantherMedia / Scanpix

Nimekirja koostamine võib olla hirmutav asi, aga õnneks on internet täis arvamusi ja isehakanud eksperte. Seekordki annavad inimesed nõu, et võõraid aidata ja vastata küsimusele «Mida ma peaksin tegema enne, kui saan 30?»

Inimesed soovitavad teha neid üheksat asja, enne kui saadakse 30.

Mõtle oma finantsseisule

Mitmed inimesed soovitavad investeerida, et kindlustada tulevikuks parem finantsseis. «Pensionipõlve» jaoks säästmine kõlab lihtsana, aga kui sul pole õrna aimugi, kuidas investeerimine välja peaks nägema, siis võib see olla üsna hirmutav. Et seda viga parandada, loe mõnda tarka raamatut ja hari ennast selles vallas.

Loobu suitsetamisest

See ei ole mingi saladus, et nikotiin on uskumatult sõltuvust tekitav. Loobumisest on palju kergem rääkida, kui seda päriselt teha. Sulle peab kohale jõudma, milline mõju sel sinu tervisele on, alles siis oled valmis suitsetamisest loobuma.

Hangi töökoht

Ideaalis selline, mis sulle meeldib ja võimaldab ilusti ära elada. Jällegi, lihtsam öelda kui teha. Võib-olla peaksid alustama viisaastaku plaaniga, see aitab sul oma eesmärkideni paremini jõuda, sest siht on kogu aeg silme ees.

Reisi

Üks inimene internetis ütleb: «Mine nii kaugele kui rahakott lubab. Ma olen Nepalist ja Inglismaale ülikooli minek ning hiljem Euroopasse suundumine olid parimad otsused minu elus.»

Saa oma kraad kätte

Kuigi ka hilisemas elus on võimalik omandada kraade, siis üks inimene tungivalt soovitab kätte saada soovitud haridus nii ruttu, kui vähegi võimalik. «On pea võimatu minna tagasi kooli, kui sa oled väga pikalt juba töötanud,» ütleb ta omast kogemusest.

Õpi oma perekonna ajalugu

See õhutab sind sugulastega pidama selliseid vestlusi, mida sa muidu ei peaks. See annab sulle võimaluse rahulikult maha istuda ja rääkida oma vanemate, vanavanemate, tädide ja onudega. Kasuta seda võimalust, kuniks nad on veel sinu elus.

Tee langevarjuhüpe

Langevarjuhüpe on tüüpiline asi, mida enda nimekirja lisatakse ja võib-olla ei ole see asi, mida kindlasti tuleks teha just enne seda, kui saad 30. Kui sa ei soovi lennukist alla hüpata, siis kujutle, mis oleks sinu jaoks see «langevarjuhüpe.» Võib-olla laval esinemine? Maratoniks treenimine? Lihtsalt ürita ületada mõni oma hirm, enne kui saad 30.

Saa 29

See peaks olema üsna saavutatav ülesanne.

Lõpeta muretsemine, et sa saad 30

Ei ole olemas mingeid reegleid, kuidas peaksid käituma teatud vanuses. Tegelikult on nii, et mida vanemaks me saame, seda vähem on meil aimu, mis me tegema peaksime. Hoolimata sellest, kui palju asju sul nimekirjast veel tegemata on, sa saad vanemaks igal juhul, niimoodi aeg lihtsalt töötab. Püüa lihtsalt mitte üleliia muretseda, naudi elu igas vanuses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles