Kaheksa asja, mida vallalisele naisele mitte öelda

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Selguse huvides ütleme, et selles ei ole midagi halba, kui otsitakse aktiivselt partnerit. Kui sa aga parasjagu ei taha partnerit, siis on ka see täiesti normaalne. Iga naine peaks elama sellist elu, mis teeb teda õnnelikuks ja vastab nendele soovidele, mis tal parasjagu on.

Loe alljärgnevaid fraase, jäta meelde, ütle neile head aega ja seejärel lase neist igaveseks lahti. Sinu vallalise sõbraga läheb kõik hästi.

«Sa oled liiga valiv»

Kas see tähendab, et naine peaks leppima vähemaga, kui ta väärib? Kellegagi koos olemine lihtsalt seetõttu, et mitte olla üksi, on täiesti absurdne. Kui inimese jaoks on olulised kindlad omadused, siis ei peaks ta nendest kellegi teise sõnade pärast taganema.

«Hei! Kas sa oled kohtunud Toomase/Jaani/Mardi/Kaarliga?»

Sõbrad on hea võimalus kohtuda uute inimestega. Me teame! Kui me tahame, et sa meid kellegagi kokku viiksid, siis me kindlasti ütleme seda sulle. Ehk lõpetad suvaliste meeste kaasa kutsumise töölt/trennist iga kord, kui me välja läheme.

On küll väike võimalus, et võime kohata oma eluarmastust, aga suurema tõenäosusega muudab see õhtu lihtsalt ebamugavaks. Pealegi, kui sõbrad võtavad armuelu enda kätesse, siis on see nendest veidi jultunud ja jätab mulje, nagu arvaksid nad, et täiskasvanud naine ei saa enda eluga ise hakkama.

«Sa pead ennast lihtsalt välja pakkuma»

Kui ütleme vallalisele naisele, et ta peaks ennast välja pakkuma, siis me arvame, et ta ei tee seda parasjagu või peaks aktiivsem olema.

Tõde on see, et me ei tea kõike teiste inimeste elu kohta, isegi mitte oma lähedaste sõprade puhul. Võib-olla on sinu sõbranna käinud paljudel kohtingutel, aga pole lihtsalt kedagi sellist kohanud, kes talle huvi pakuks. Ehk ta pole kohtingutel käinud seetõttu, et ta praegu lihtsalt ei taha. On võimalus, et ta tahab kedagi kohata, aga ta vajab selleks paremat nõu, mitte lihtsalt «paku ennast välja,» sest ega ta mingi toode ole.

«Sa käid liiga palju väljas» või «sa ei kohta kedagi sobivat baaris»

Vallaline naine peaks ennast välja pakkuma, aga tuleb välja, et mitte liiga palju, kirjutab Bustle. Teravmeelne vihje kellelegi, et ta on litsakas, ei ole kuidagi abistav. Kui sinu sõber tahab käia väljas ja pidutseda, siis las käib. Kui ta tahab jääda koju ja lugeda, siis las ta teeb hoopis seda. See on tema elu, las ta otsustab ise.

Ja ühe korra veel, sest seda peab korrutama, kuni kõik saavad aru: võib-olla ta ei otsigi kedagi.

«Kas sa rahuned varsti maha?»

Mõiste «maha rahunema» on aegunud. Enamasti kui me ütleme «maha rahunema,» siis me peame siiani silmas abielu, laste saamist ja regulaarset kokkamist. Aga see mõiste tähendab inimestele eri asja. Ühtede jaoks tähendab see seda, et abiellutakse ja saadakse lapsed, teiste jaoks on see maailmas ringi reisimine ja oma seiklustest kirjutamine.  

«Kuidas sa ikka veel vallaline oled?»

Me teame, et mõtled seda komplimendina, aga võib-olla ütleb hoopis midagi ilusat meie välimuse või oskuste kohta?

Naine ei pea õigustama oma suhtestaatust kellelegi. Tegelikult ei ole suhtes olemine või mitte olemine mingi näitaja.

«See on paaridele mõeldud»

Tihti tekib selliseid olukordi, kus paarid hakkavad aega veetma ainult koos teiste paaridega. See on muidu täiesti normaalne, aga vallalisi sõpru ei tohiks seetõttu päris ära unustada. See, et nad ei ole kedagi kohanud või ei soovi hetkel kellegagi koos olla, ei tähenda, et nad ei saaks aega veeta koos sinu ja sinu suhtes olevate sõpradega.

«Kell tiksub»

Mõned naised tahavad partnerit ja teised ei taha, mõned naised tahavad lapsi ja teised jällegi ei taha. Rääkides «bioloogilisest kellast,» annad naisele mõista, et kõik muu, mis ta on saavutanud, on tähtsusetu, kui tal ei ole lapsi.

Emaks saamine on valik, tähtis valik. Olenemata sellest, kas sinu vallaline sõber tahab lapsi või mitte, agressiivne ja häbistav suhtumine sellesse ei ole aktsepteeritav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles