Miks naised kogevad meestest harvem orgasmi ja mida selle muutmiseks teha saab?

Sisuturundus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Meestele võib orgasmi saavutamine tunduda igapäevane, sest selleni jõutakse pea 100%-l kõikidest vahekordadest. Naiste jaoks on paraku olukord teine, sest anatoomilised erinevused seavad omad piirid ja orgasmini jõudmine võib olla õrnemale sugupoolele keerukas. Kuid eelnev ei tähenda, et naistel ei ole õigust kogeda orgasmi – vastupidi, naised ei peaks leppima olukorraga, mil iga vahekord ei lõppe ülima naudingutundega.

Seksuoloog Mare Pruks ütleb, et inimese suurim seksuaalne organ on tema aju. Meestel ja naistel aktiveeruvad seksuaalse erutuse ajal erinevad ajuosad, mistõttu kulgevad ka vastavad protsessid neil erinevalt. Naiste seksuaalse käitumise ajendiks ei ole nimelt alati kogeda iha ja orgasmi - naise ajus hinnatakse seksuaalseid stiimuleid kas positiivseteks või negatiivseteks ja juhul kui aju kiidab vahekorra heaks, soostub naine kogema ka seksuaalset erutust.

Kuidas jõuda haripunkti?

Toetudes enda pikaajalisele kogemusele teab seksuoloog öelda, et vähesed paarid vajavad tegelikult seksteraapiat. Seksuaalvaldkonnas ilmnevate probleemide puhul on vaja nendest omavahel rääkida - sellest, mis meeldib ja millised asendid aitavad naudinguni jõuda. „Orgasm on inimkeha refleks ja see vallandub kui seksuaalne erutus on ületanud orgasmi künnise. Paarid peaksid tähelepanu pöörama seksitehnikate rikastamisele selliselt, et naise erogeensed piirkonnad saaksid piisavalt stimulatsiooni,“ ütleb Pruks viidates, et paljud naised vajavad orgasmi kogemiseks lisastimulatsiooni.

Foto: shutterstock.com

Üheks selliseks heaks lisastimulaatoriks on vastav geel, mis kogub üha rohkem populaarsust. Hiljuti tutvustati Eesti turul üht säärast uut geeli „Durex Intense“. Uus kliitori stimulatsiooniks mõeldud geel aitab tundlikkusel paraneda, mistõttu on võimalik kergemini naudinguni jõuda.

Naine ei tohi kaotada iseennast

Võitlemaks säärase ebavõrdsusega magamistoas, alustas seksuaalse heaolu bränd “Durex” kampaaniat #orgasmidkõigile, mille eesmärk on osutada tähelepanu tõsiasjale, et naised tahavad kogeda orgasmi ja neil on õigus naudingut kogeda täpselt sama palju kui meestel.

Foto: shutterstock.com

Naine peab olema avatud ja eelkõige tuleb leida kontakt iseendaga, sest partneri teadlik sunnamisoksus tekib vaid iseenda tundmise läbi. Teadupoolest on meil esivanematelt pärandatud teadmine, et seks on pigem piinlik või isegi räpane teema, millel peatuda ja peaasjalikult on seks vaid

järglaste saamise nimel läbiviidav mehhaaniline akt mitte naudingute ja läheduse kogemise ülim tunne. „Seks on nauding ja lähedase paarisuhte tekkimise juures oluline alustala. Parim viis, kuidas orgasmini jõudmise teekonda enda partneriga kiirendada, on kui naine õpib tundma iseennast ja veedab selleks intiimselt aega. Eneserahuldamine on kasutusel ka seksuaalteraapias, sest see aitab enda keha paremini tundma õppida ning parandab seksuaalelu,“ julgustab seksuoloog naisi astuma välja esivanematelt saadud piirangutest seksiteemade käsitlemisel ja olla vabad enda keha tundmaõppimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles