Neli tüli, mida iga paar kodu ostes läbi teeb

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõigepealt tulevad armumine ja liblikad, siis järgneb aga koduotsimise südamevalu. Muidugi on tore ühisest kodust unistada, kuid kui su kallim ei nõustu sinu maitsega ning talle ei meeldi köök, millesse sina armusid, ongi juba sinitaevas pilved.

PureWow kirjutab, et hiljutise küsitluse kohaselt kogeb 60 protsenti paaridest pingeid, kui koos kodu ostma asuvad. Siin on kõige levinumad tülid ja nõuanded, kuidas neid vältida.

Kui palju laenu võtta

Eelarve tegemine on raske, samuti nõuab see täielikku läbipaistvust. Kuid just see on võtmeks, et aru saada, kui kallist kodu te endale lubada saate. Ärgem unustagem, et kodu ostmisega kaasnevad lisakulutused, näiteks lepingutasu ja hindamisakt.

Tulevase kodu stiil ja asukoht

Su kallim tahab korterit, mis on piisavalt hea alustuseks, kuid sinule on silma jäänud hea potentsiaaliga, kuid palju tööd vajav suurem projekt. Sina tahaksid elada kesklinnas, kuid kallim on nõus metsa kolima. Selles vallas on võtmeks hea suhtlemine ja kompromisside tegemise oskus. Asi pole mitte ainult hea kesktee leidmises, vaid te mõlemad peate olema valmis ka päriselt teise soove kuulma ja kuulama.

Kui suur peaks kodu olema

See, et pank on nõus teile 100 000 laenu andma, ei tähenda, et te peaksite selle summa ka välja võtma. Arvatakse, et suurem on alati parem, kuid mõtle ka sellele, mida suur elamine kaasa toob: sul on palju rohkem koristamist, küttekulud on märksa suuremad jne. Räägi partneriga, kui palju ruumi te tegelikult vajate, et end mugavalt tunda.

Kui palju aega pühendada isetegemisele

Mõned inimesed armastavad veeta nädalavahetusi remondipoodides. Aga kui sina või su partner ei näe end just renoveerimistöid tegemas, siis peate selle suhtes algusest saadik ausad olema. Ja kui te tahate üht-teist ise teha, tasub ka see läbi arutada – mitte ainult summad, mis sellele kuluvad, vaid ka aeg jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles