Kuidas kaitsta oma juukseid suve kahjude eest?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Juuksed võivad jääda tihti tagaplaanile, kui mõtleme kehahoolitsusele. Lühikese suvega soovivad ka eestlased võtta heast ilmast viimast, mõtlemata juuste tervisele. Siin on kolm põhilist nippi, kuidas säästa enda juukseid ümbritsevast kahjust.

1. Hoia juuksed niiskena

Tee enda juuksed märjaks enne vette minekut. Juuksed on nagu käsn, mis imab endasse kõik ümbritseva. Kui juuksed on märjad enne merevette minekut, ei ime nad endasse sealseid mineraale.

2. Kasuta C-vitamiini

Ei, me ei mõtle seda tabeletti või näomaski- pane vitamiini hoopis juustesse. C-vitamiin eemaldab juustest kloori ja raskemetallid. Happeline toitaine aitab hoida juuksed tasakaalus välismõjudega (näiteks basseini vesi). Juustesse saab panna segu C-vitamiini pulbrist ja veest.

3. Hoia end päikese eest

See, et nahka on vaja päikese eest kaitsta, on juba kõigile teada. Tegelikult peaks päikesekaitse ulatuma ka juustele. Värvitud juuste päevitamine võib kahjustada tugevalt juukseid. Päikesekaitset peaks juustele panema iga paari tunni tagant.

Allikas: WellAndGood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles