Uuring: Eesti naised usuvad, et kaalunumbris peitub õnn

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirja Anne & Stiil läbi viidud uuring näitas, et paljudele Eesti naistele on kaalunumbrist kujunenud kinnisidee. 77 protsendi vastanute jaoks oleneb kehakaalust, kui rahul nad oma kehaga on ja ligi kolmveerand naistest arvavad, et saavutades ideaalkaalu, oleksid nad õnnelikumad.

14. aprillil ajakirja Anne & Stiil korraldatava õnneliku keha päevaga seoses läbi viidud küsitluses tunnistas 70 protsenti vastanutest, et on püüdnud viimase paari aasta jooksul oma kehakaalu langetada. Uuringust võttis osa 1500 naist.

«Hästi kurb, et ilu mõiste on Eestis muutunud nii üheülbaliseks ja et tervislikust vormist on saanud olulisemaks üha kahanev kaalunumber,» kommenteeris Anne & Stiili peatoimetaja Ester Kannelmäe. «Õnneliku keha päevaga soovime probleemile tähelepanu tuua ja inspireerida naisi ümber hindama suhtumist oma kehasse.»

Kampaania korraldajad kutsuvad naisi kandma õnneliku keha päeval lemmikpesu armastuse märgiks oma keha vastu ning pakkuma sel päeval oma kehale midagi erilist, olgu selleks siis maitsev ja tervislik toit, spaahoolitsus, virgutav trenn või jalutuskäik.

Tallinnas tähistatakse õnneliku keha päeva Nordic Hotel Forumi spaas, kuhu on 14. aprillil alates kella neljast oodatud kõik naised. Osalisi kostitakse temaatiliste loengutega ning lõõgastava massaažiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles