Kevadised soengutrendid toovad mängu värvid ja kontrastid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnustatud juuksur Helen Heinroosi sõnul on soengutrendides pikalt valitsenud sirged lõiked ja mahedad toonid sel kevadel asendunud kontrastide ja mängulisusega.

Heinroosi sõnul on iga juuksehooldustoodete firma trendisuunad veidi erinevad, kuid käinud mitmetel esitlustel, on naine välja noppinud peamised nüansid, mida soengumood sel kevadel soosib.

Lõikuse märksõnadeks on sasisoeng ja kohev juus

Juukselõikustes on sasine lükanud troonilt sirge, kinnitas Heinroos. «Päris pikalt olid popid naturaalsed toonid ja loomulikud lõikused, nüüd hakkab julgemaid jooni sisse tulema.»

Uljust tõestab trendisoengute asümmeetria – ühed salgud lõigatud pikemaks, teised lühemaks. «See annab sasist looki ja samas on lõikust kerge muuta,» märkis juuksur. Samuti on suurem vabadus soenguga mängida – näiteks kannad tukka kord ees, siis küljel või hoopis üle pea.

Heinroos rõhutas, et pulkadeks sirgendatud juuksed, mis pikalt moeareenil püsisid, on tänaseks maha kantud. «Nüüd tuleb tagasi volüüm, lokk jms. Mida kohevam, seda parem!»

Näiteks on pikkade lõikuste puhul juukseotsi naksitud, mitte sirgelt lõigatud ja poisipeade puhul on tukad pikaks jäetud – ikka selleks, et oleks sasisem. Meeste soengutrendides on märgata aga 20ndate mõjutusi – tagasi on sirged seitlid!

Juuksevärv kui kevad ise: vahelduvad soe ja külm

«See aasta on moetoonid kõik õrnalt mustja varjundiga,» rääkis Heinroos. Kui senini on juuksevärvides eelistatud mahedust, siis kevad toob juurde särtsu – hooaja lemmikuteks on naise sõnul punased, lillad ja oranžid elemendid.

Värskeim soengumood näeb aga ette, et erksaid värve ei kanta juustele triipudena – need sulanduvad kokku põhitooniga, millest vastavalt valgusele tulevad esile eri varjundid – vahel lausa kolm kuni neli – püüdis juuksur värvidemängu kirjeldada.

Teise variandi annab trend värvide kombineerimisel, mille tulemusel jääb juustele määrdunud efekt. «Nüüd on tähtis, et soojad ja külmad toonid oleks omavahel kokku segatud,» tähendas Heinroos ja nimetas kolm hooaja soosingut: matt kuldne, külm punane aimatava kroomisäraga ja külm copper (punaka ja oranži tooni segu) hõbeda varjundiga.

Juuksuri sõnul tunnistab moepilt endiselt ka blonde toone, mis miksitakse jällegi umbes kolmest toonist kokku. Heledad värvid ei pääse samuti eelmainitud kooslusest: «Sooja ja külma kontrastide mäng – see annab juustele liikuvuse ja sära.»

Näiteid Helen Heinroosi viimastest töödest vaata piltidelt!

Kodus kiharad kuldseks

Heinroos leidis, et kui päike on väljas, oleks aeg soeng kas või iseseisvalt särama lüüa: «Näiteks kergvärvidega juuksed üle toonida – kas kuldsemate või külmade varjunditega.» Kindlasti tuleks tema sõnul siis aga püsivärve vältida.

Lisaks soovitas juuksur teha kord nädalas juuksemaski ning hakata kasutama päikesekaitsefaktoriga tooteid: leidub selliseid šampoone, palsameid ja isegi juuksegeele. «Nagu nahale, on ka päike juustele päris kahjulik,» hoiatas asjatundja.

Ning lõppeks innustas Heinroos eksperimenteerima: «Julgelt-julgelt igasugu soengutega katsetada! Viimistlusvahendeid on niivõrd palju – kui minna juuksuri juurde, äkki ta annab sulle mõne nipi, kuidas sättida natukenegi teistmoodi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles