Odavalt ja lihtsalt nahk kauniks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

Kuigi poelettidel on sadu kreeme ja koorijaid, mis lubavad sinu naha sillerdama panna, on tark jääda põhitõdede juurde. Vaid kahest koostisosast kodune nahakoorija on kasulik väga mitmel tasandil.

Hea näokoorija saladus on vajalike ainete sisaldus. Eriti hea, kui need on nii looduslikud kui võimalik. Eriti hästi mõjuvad nahale oliiviõli ja sool.

Oliiviõli kasulikkus pole vist kellelegi uudis. Lisaks söögivalmistamisele on naised sajandeid kasutanud oliiviõli ka juuste ja naha tervise parandamiseks, kirjutab Women´s Health. Selle armastatud toiduaine saladus peitub antioksüdantides, mida on seal rohkelt. Muuhulgas saab sealt ka E-vitamiini. Mitmed uuringud on näidanud, et rikastades nahka E-vitamiiniga enne päikese kätte minemist, on nahk hiljem vähem paistes, kuiv ja punane.

Soola kasulikkus peitub mineraalides, mis aitavad nahal end niisutatuna hoida. 

Antud segu on eriti hea, kuna on tugeva toimega ning kodustest vahenditest tehtav. Sega lihtsalt kokku kolmveerand tassitäit soola ja pool tassi oliiviõli. Kui segu muutub mõnusalt pastaseks, ongi aeg lasta sel enda tööd teha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles