Allergik: kui peseksin odava pesupulbriga, kratsiksin oma keha iga päev verele

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriva tähendusega
Pilt on illustreeriva tähendusega Foto: Sille Annuk

Lõuna-Eesti maaliliste kuplite vahel kasvanud ja varakevadest hilissügiseni paljajalu ringi lipanud Tiiu (42) oli lapsena terve nagu purikas ning alles pärast lapse sündi pani naine tähele, et aeg-ajalt tekkisid tema kehale täpid.


Tõsisemaks läks asi mõni aasta hiljem, kui näole ja kätele tekkis tugev ekseem, mis sügeles ja põhjustas paistetust. Nahaarst diagnoosis naisel kontaktallergia väga paljude ainete vastu, mis sisalduvad nii kodukeemias kui ka kosmeetikumides ning ka paljude taimede õietolmule ja mee vastu, kirjutas Õhtuleht.

Tiiu selgitas, et allergiavaba kodukeemiat ja kosmeetikat tuleb tikutulega otsida – õigupoolest neid küll leiab, ent miinimumpalga eest töötades ei saa seda endale lihtsalt lubada.

Peale sobiva seebi ja näovee on kallist kodukeemiavalikust ainus, millele naine on kindlaks jäänud, pesupulber MiniRisk, mis on teiste pulbritega võrreldes oluliselt kallim: «Kui ma peseksin riideid mingite teiste laialt levinud kaubamärkidega, kratsiksin ma oma keha iga päev verele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles