Paide korraldab koduleibade mõõduvõtmise

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide korraldab taas koduleibade võistlust.
Paide korraldab taas koduleibade võistlust. Foto: Paide Linnavalitsus

Paide linnavalitsus kuulutab koduse leivateo populariseerimise eesmärgil jüripäeva eel taaskord välja parima koduleiva konkursi, millest oodatakse osa võtma kõiki väärt oskusi omavaid leivategijaid.

Esimest korda 2009. aastal välja kuulutatud konkurss osutus niivõrd menukaks, et kokku laekus Paide raekotta üles seatud näitusele üle kahekümne eriilmelise ning –maitselise leivapätsi üle kogu Eesti.

«Tean väga mitut inimest, kaasaarvatud ka mina ise, kes just sellest konkursist koduse leivateo pisiku külge said ning endale ja oma perele ise leiba hakkasid küpsetama ning teistega ka retsepte vahetama. Loodame, et ka tänavusel konkursil on säärane mõju,» rääkis korraldaja Edith Tänavots.

Ka seekordsel mõõduvõtmisel tuleb osalejatel 23. aprilli hommikuks toimetada kaks leivapätsi Paide raekotta

«Leivapätsi juurde tuleks kindlasti kirjutada ka autori nimi ning lühikene iseloomustus, mis annaks ülevaate kas leiva retseptist, valmistamisprotsessist või miks mitte ka leivategija enda teest koduse leivateo juurde,» õpetas Tänavots.

Leivad jäävad päevaks näitusele ja maitsmiseks. Võitja selgitatakse nii leiva maitse kui ka välimuse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles