Vaata järele: kas sina oled demiseksuaal?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Seksuaalsuse tüüpe on tänaseks päevaks rohkem, kui meelde jõuab jätta. Nüüd on aga leitud uus seksuaalsuse tüüp - demiseksuaal. Vaata, kas ka sina liigutud sinna kategooriasse.

Demiseksuaali puhul on tegemist inimesega, keda ei juhi füüsiline atraktiivsus või iha. Demiseksuaalsed inimesed otsivad vaid emotsionaalset sidet, sügavat sõprust. 

Tavaliselt, kui kaks võõrast inimest kohtuvad, on nende vahel mingisugune füüsiline tõmme (või siis seda ei ole), ning see tekib sekunditega. Demiseksuaali puhul pole seal mingit füüsilist tõmmet ega ajendit. Kõik taandub romantilistele tunnetele ja emotsionaalsusele. Füüsiline tõmme on teisejärguline ning kindlasti mitte see, mis tegutsema ajendab. 

Demiseksuaalsusel pole soolisi või kuuluvuspiire (nii hetero-, homo-, kui bi-seksuaalsetel). Mõned on seda kirjeldanud kui sõprust, mis leegile puhkeb. 

Allikas: Women´s Health

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles