Suhkru tarbimine raseduse ajal võib põhjustada lapsel allergiaid

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Novak / PantherMedia / Scanpix

Rasedus tundub hea aeg lubamaks endale pisut rohkem head kui muidu. Sellegipoolest tuleb arvestada, et sinu valikutega peab elama ka üks teine väike inimene. Uuringud on selgitanud, et liigne suhkru tarvitamine mõjutab ka sinu sündimata lapse tervist.

Tulevased emad, kes tarvitavad palju suhkrut raseduse ajal, riskivad lapse tervisega, vahendab CNN. Suhkru tarbimine võib aidata kaasa sinu lapsel mitmete allergiate tekkele: astma, allergia loomade ja tolmu vastu. 

Londoni Queen Mary ülikooli teadlased võtsid vaatluse alla 9000 ema ja last. Mure allergiatega on viimaste aastakümnetega oluliselt kasvanud. Samuti on samal ajavahemikul kasvanud oluliselt suhkrute tarbimine. Suhkruteks loetakse nii töödeldud kui puuviljasuhkruid, mis pole tarbitud looduslikul kujul (puuviljas). 

Seoste leidmiseks arvutati välja tarbitud suhkrute kogus raseduse vältel ning uuriti diagnoose lastel allergiatele. Lastel, kelle emad tarbisid rohkem suhkruid last oodates (alates 16 teelusikat päevas), oli suurem allergianäit. Nõrk seos leiti isegi suhkru tarbimise ja kroonilise astma vahel. 

Toitumisnõustajad rõhutavad, et lapseootel on oluline süüa kvaliteetset sööki. Raseduse vältel kujunevad lapsel välja mitmed tervislikud näitajad, sh kroonilised haigused, mida mõjutab otseselt ka ema valikud toitumisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles