Sodiaagi saladused: milline suvepuhkus sobib sulle kõige paremini?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuhu sel suvel puhkama minna ja mida üldse ette võtta? Kui ei tea, hangi inspiratsiooni astroloogiast!

Spirit Now teab häid soovitusi, kuidas tähemärgid võiksid puhkust veeta, et seda täiel rinnal nautida ja suvest maksimumi võtta.

Jäär

Tulemärgi all sündinud Jäärad pakatavad energiast, seega sobib neile aktiivne puhkus, mis võimaldab palju sporti teha. Telkimise asemel sobib neile pigem hotellis või spaakompleksis ööbimine, et mugavast voodist välja astudes saaks hommikusööki nautida ja suplema minna. Tulemärkidele meeldib meelelahutus, mis mõne meelest sobib pigem teismelistele. Näiteks külastavad Jäärad hea meelega lõbustusparke ja proovivad teisi põnevust pakkuvaid tegevusi nagu benji-hüppeid, mägironimist ja õhupalliga sõitu. Samuti võib Jäära leida suvel rannast võrkpalli mängimast.

Sõnn

Maamärk Sõnn on perekeskne inimene, kes läheb hea meelega lastega telkima, kuid otsib selleks turvalise koha, kus on teisigi lastega peresid. Kui saab, siis ei lähe Sõnn üldse hea meelega kodust kaugele. Vahel tuleb aga reisida ja seda eelistab ta teha suures grupis, sest spontaansus ja otsustamatus ajab teda eriti närvi. Puhkusel eelistab Sõnn jalutada ja vaatamisväärsusi vaadata ning mugavalt kas hotellis või mõnes teemapargis aega veeta. Enim meeldivad talle asutused, kuhu lubatakse nii lapsi kui ka koduloomi. Paljudele Sõnnidele meeldivad lilled ja seetõttu mõjub neile väga lõõgastavalt botaanikaaia külastamine.

Kaksikud

Kaksikutele meeldib jalutada linnatänavatel ja turul, sest seal saab kõige paremini huvitavaid inimesi vaadata. Kuna nad on veidi sisse võetud kuulsustest ja staaride elustiilist, võib Kaksikuid leida puhkusepiirkondadest, kus on võimalik sobitada kõrgema klassiga tutvusi. Puhkuse ajal naudivad nad kunstigaleriides ja kohvikutes käimist, aga kontrastselt ka matkamist, ratta- ja kanuusõitu. Pikad autosõidud mõjuvad Kaksikutele lõõgastavalt, sest siis saab nautida kaunist loodust ja maastiku vaheldumist. Väga võimalik, et puhkuse ajal satub mõni Kaksik esoteerikalaagrisse või joogakommuuni, kus puhata pead argielust.

Foto: Panther Media/Scanpix

Vähk

Veemärk Vähk otsib puhkamiseks koha ookeani või mere lähedal – eelistatult mõnes turistilinnas, et oleks palju teha ja näha. Vähile meeldib ka päevitada, poodides kolada ja lasta end spaades hellitada. Meelelahutuseks võib Vähk minna kruiisile ja paadireisile või lasta end hobukaarikus läbi linna sõidutada. Majutuse poolest eelistab Vähk turvalist hotelli, kus on kõik mugavused ja kaabeltelevisioon. Rannas jalutades pistab Vähk tasku kõige ilusamad kivid ja merekarbid, mida tal on koju juba palju kogunenud. Kui saaks, võtaks ta randa jalutama minnes kaasa ka metallidetektori, et varandust otsida.

Lõvi

Seiklushimuline Lõvi reisib hea meelega ja selleks, et pääseda mõnele rokk-kontserdile või festivalile, on ta valmis kas või kerjama, laenama või varastama. Tulemärgina naudib ta kõiksuguseid tulega seotud üritusi, päevitamist ja isegi palava ilmaga matkamist. Kuna Lõvi on lõbusa olemusega, naudib ta ka lõkke ääres laulmist. Kalastamine ja jahtimine toob Lõvis esile tema kiskjaliku loomuse. Rannas käib aga Lõvi eelkõige seetõttu, et talle meeldib vastassugupoolt vaadata. Majutuskohtadest eelistab ta baariga hotelli, kus saab hommikutundideni tantsida.

Neitsi

Neitsi naudib lühikest ja hästi planeeritud puhkusereisi. Hea meelega sõidab ta puhkusesihtkohta ise kohale, kuigi suurem osa Neitsitest ei puhkaks üldse või ühendaks puhkusereisi tööreisiga. Mugavalt tunneb ta end vaid viietärnihotellis ja naudib suurlinnu külastades muuseume või kunstigaleriisid. Puhates hindab Neitsi privaatsust, üksi rannas jalutamist või omapäi kinos käimist. Paljud Neitsid püüavad vabal ajal midagi kasulikku ära teha ja uusi asju õppida. Hea meelega käivad nad ka suvelaagrites, kus saab vormi hoida (näiteks joogalaagris) või naudivad teisi füüsilist koormust pakkuvaid tegevusi värskes õhus. Pole ime, kui Neitsi läheb kõige palavamal suveajal reisima hoopis kuhugi külmale maale.

/ Scanpix
/ Scanpix Foto: SCANPIX

Kaalud

Kaaludele meeldib teha päevaseid väljasõite oma kõige kallimaga, isegi kui selleks on lemmikloom. Õhumärgina meeldib talle kultuuri nautida ja poodides käia. Puhkuse ajal sõidab ta hea meelega mõnda rannakülla, kus on võimalik käia kirbuturul ja kohvikus. Kuna Kaalud naudivad väga suhtlemist, meeldib neile käia kruiisidel, et uute inimestega tuttavaks saada. Ujuda või trenni teha Kaalud puhkuse ajal ei taha. Pigem longivad nad rahulikult metsa vahel või ronivad mäe tippu, et nautida romantilist päikeseloojangut ja maastikuvaadet. Kuigi Kaalud matkavad hea meelega, eelistavad nad telgi asemel ööbida kämpingus või haagismajas. Ka meeldib neile ühildada puhkus millegi kasulikuga ja õppida näiteks skulptuuri või mööbli restaureerimist.

Skorpion

Kuna Skorpione juhib vesi, on nad puhkuse ajal kõige õnnelikumad purjekas, mootorpaadis või isegi lihtsalt kanuus. Sama hästi meeldib neile aga ka kärestikuslaalom ja surfamine. Säästliku loomusega Skorpion veedab hea meelega öö telgis ja raiskab hotelli peale raha vaid selleks, et kedagi ära võrgutada. Üldiselt läheb aga Skorpion hea meelega üksi reisima, et uute inimestega tuttavaks saada. Näiteks sõidab ta meeleldi pikki maid maha kas bussiga, autoga või mootorrattaga. Skorpionid naudivad eksootilisi ja vürtsikaid roogasid. Kui tal on rohkem vaba aega, läheb ta meeleldi kokanduskursusele või veinikoolitusele, et uut armukest oma sensuaalsusega paremini võrku püüda.

Ambur

Tulemärgi all sündinud Amburid on optimistliku maailmavaate ja tugeva atleetliku kehaehitusega. Mida eksootilisem ja põnevamaid väljakutseid pakkuvam puhkus, seda õnnelikum on Ambur. Talle meeldib metsas matkata ja mäest üles ronida. Samuti naudib ta ratsutamist ja veepordialasid nagu surfamist ja purjelauasõitu. Hea meelega puhkavad Amburid veekogu läheduses, aga veelgi enam on nad rahul siis, kui see veekogu on suurlinna kõrval, et restoranid ja head poed oleksid vaid jalutuskäigu kaugusel. Seiklusjanulise ja julge märgina võib Ambur puhkusel minna ka sukelduma.

/ Scanpix
/ Scanpix Foto: SCANPIX

Kaljukits

See sodiaagimärk kodust väga kaugele reisida ei taha. Kui minna, siis lühikesele päevasele väljasõidule. Kaljukitsele meeldib matkata, aga vaid siis, kui tal on käepärast haagissuvila või kämping. Hea meelega tuuseldab ta hoopis kirbuturul, et leida sealt avastamata aardeid, mida hiljem suure raha eest maha müüa. Kaljukitsele meeldib ennast poputada ja kui ta ongi nõus kaugemale reisima, siis valib ta hotelli, kus pakutakse meelelahutuslikke tegevusi nagu golfi või ujumist. Enim naudib ta põõnutamist mõnes mereäärses spaas, kus saab tellida lõõgastavaid hoolitsusi.

Veevalaja

Kõige õnnelikum on Veevalaja esindaja mõnes peenes linnaasutuses, kuigi talle meeldib ka seigelda. Veevalaja ideaalse suvepuhkuse hulka kuulub reis suurlinna, et käia muuseumis ja populaarses ööklubis. Kuna muusika on talle väga oluline, on ta oma lemmikartisti kontserdi nägemiseks nõus väga kaugele reisima. Veevalaja naudib suvel kindlasti matkamist ning metsas seente ja marjade korjamist. Sama hea meelega pistab ta raja kõrvalt taskusse mõne ilusa kivikese. Jõudes mäkke, tahab ta lõõgastuseks maha istuda ja pikalt tähti vaadata.

Kalad

Kalad naudivad reisimist paadi, kanuu, jahi või laevaga. Nad tunnevad suurt tõmmet mere poole ja naudivad avamerd sama suure kirega kui metsaallika vulinat. Kalad on nõus vajadusel matkama, kuid mugavamalt tunnevad nad end hotellis, kus on töötav tualett, kaabeltelevisioon ja maitsev hommikusöök. Kus iganes Kalade esindaja puhkamas käib, toit peab olema esmaklassiline. Kuigi Kaladele meeldib puhata (väike)linnas, ei taha nad sel ajal väga palju suhelda ega näha palju inimesi. Kaladele on ideaalne rannapuhkus, kus saab süüa mereande ja külastada väikeseid põnevaid butiike. Kalad võivad vabalt ka hommikul lihtsalt autosse istuda ja sihitult ringi sõita, et autoaknast maastikku nautida ja end lõdvaks lasta. Spontaansus on Kaladele nii tähtis, et see väljendub kõiges, kas või eriliste jäätiste maitsmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles