Hiljutine uuring paljastas: banaani söömine mõjutab tulevase lapse sugu (1)

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / Panther Media / Scanpix

Kuulujutte asjadest, millega annab tulevase lapse sugu mõjutada, on palju. Üks uskumus väitis sedagi, et lapse planeerimisel banaani süües on suurem tõenäosus poisslapse tulekuks. Hiljuti tehti uuring ning tulemused on käes.

Vanad naised teadsid rääkida, et banaanide söömine kutsub esile poisslapse sündi. Mõned naised ei söönud seetõttu terve oma raseduse aja ühtegi puuvilja. Noh, et olla kindel. Nüüd aga tuleb välja, et selles võib olla peidus tõtt, vahendab Woman´s Day.

Uuringus osales 740 esimest rasedust kandvat naist. Selgus, et nende naiste seas, kelle toitumine sisaldas kõrgel määral kaaliumi (mis on banaanides põhiline vitamiin), oli poisslapse sünd sagedam. Sama muster tuli välja ka naiste puhul, kelle toitumine oli kõrgema kaloraaži ja naatriumisisaldusega.

Siiski sai üks müüt selle käigus ka ümber lükatud. Arvati, et suurel hulgal piima joomine kasvatab tõenäosust, et sünnib tüdruk. Uuring näitas, et kõrget kaltsiumimäära võiks seostada hoopis poisi sünniga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles