Kofeiiniküpsetised võivad olla järgmine kuum trend kohvikutes

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekaterina Fedotova / Panther Media /Scanpix

Ütle head aega tavalistele pannkookidele ja üldse tavalisest jahust küpsetatud toitudele! Kofeiiniküpsetised on tulnud, et jääda.

Massachusetts´is õppiv biofüüsik Daniel Perlman avastas viisi, kuidas kohvist jahu teha. See tõotab olla uue ajastu algus- kofeiiniküpsised, -pannkoogid ja -leib.

Kuidas seda siis tehakse? Rohelised (röstimata) kohvioad jahvatatakse jahuks. Vaid neli grammi sellist jahu võrdub tassi kohviga.

Mille poolest on hea? Rohelistest kohviubadest jahvatatud jahu sisaldab antioksüdante (CGA), mis muidu ubade röstimisega kaduma lähevad. Teadlaste sõnul on see põhjus, miks arvatakse, et kohvi pikendab eluiga ning vähendab südamehaiguste riski.

Kuna tegu on äsja avastatud tootega, siis seda veel müügil pole. Küll aga ennustatakse sellele suurt edu.

Allikas: HuffingtonPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles