Seitse huvitavat fakti suudlemisest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valeriy Kachaev / PantherMedia / Scanpix

Suudelda on mõnus. Aga kas teadsid, et ka kasulik? Ehk oskad pakkuda, kui pikk on olnud Guinnessi rekordi vääriline suudlus? Loe ja saa teada huvitavaid fakte suudlemise kohta.

Suudlemine tugevdab immuunsüsteemi. Suudlemisel vahetatav sülg äratab üles sinu organismi kaitsefunktsiooni, mis hakkab tootma antikehi võõrkehade vastu. See tugevdab omakorda sinu vastupanuvõimet välistele haigustekitajatele.

Suudlemises on tehtud Guinnessi rekord. 58 tundi, 35 minutit ja 58 sekundit kestis 2013. aastal Tais korraldatud võistlusel kõige pigem suudlus.

Suudlemine parandab suuhügieeni. Suudlemine käivitab suus happelise reaktsiooni. Happeline keskkond aitab hoida suuhügieeni bakterite eest.

Suudlemine vallandab hea tuju hormooni. Suudlemisel saab aju hormoone, mis tekitavad inimesel hea tunde ning kiindumust.

Suudlemine aitab meestel kauem elada ja teenida rohkem. Grupp Saksamaa psühholooge leidsid, et on seos meeste eluea ja palga ning suudlemise vahel. Mehed, kes suudlesid igal hommikul oma kallimat, elasid kauem ja teenisid rohkem.

Suudlemine aitab alandada vererõhku ja kolesterooli. Seletus sellele on lihtne – suudlemine laiendab veresooni. Vereringe on parem ja kõik organid saavad korraliku verevarustuse.

Suudlemisel on töös suur hulk lihaseid. Suudlemise käigus on töös 30 näolihast, mis aitavad tegevuse käigus põletada 26 kalorit minutis. Lisaks, suudlemine aitab siluda isegi kortse!

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles