Kaheksa naturaalset meetodit vananemise pidurdamiseks

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kui märkad silma all esimest kortsukest või seda, et sinu nahk ei ole enam nii pingul kui varem, võib see tekitada mõningast paanikat.Vananemine on protsess, mida kogeb iga inimene siin planeedil. Pole vahet, kui rikas sa oled või kui palju häid geene vanemad on sulle pärandanud, lõpuks tabab meid kõiki sama saatus. 

See ei ole saladus, naised proovivad kõike, et keerata kella tagasi. Mõni läheb selleks noa alla, mõni ostab kalleid kreeme, õlisid ja seerumeid, et peita näolt vananemise tunnused. Aga enne kui operatsiooni kasuks otsustad, proovi looduslikke nippe ja trikke, mis võivad aidata sul kortse ennetada pankrotti minemata.

Seesamiõli

Seesamiõli sisaldab näiteks rasvhapet ja linoolhapet, efektiivseid niisutajaid, mis muudavad naha siidiseks ja siledaks. See on rikas ka D-, E- ja B-grupi vitamiinide poolest. Parima tulemuse jaoks kanna õli otse nahale, oota mõned minutid ja loputa maha. Tugevama toime jaoks kanna see nahale enne magamaminekut, lastes sel mõjuda üleöö.

Loobu magusast

Suhkrust loobumine tundub võimatu ülesanne, sest seda on pea kõiges, mida tarbime. Aga juba suhkrukoguse vähendamine aitab ennetada kortsude teket, sest töödeldud suhkur langetab kollageeni taset meie nahas. Nahk vajab kollageeni, et olla pehme ja pingul.

Kanna hoolt oma käte eest

Meie käed on kehaosa, mida kasutame tõenäoliselt kõige rohkem, ometi ei kanna me nende eest eriti hoolt. See ei ole raketiteadus - niisutava kätekreemi kasutamine igal õhtul on piisav, et tagada kätele vajalik niisutus.

Ingveritee

Ingveritee joomine on  nipp vananemise pidurdamiseks, mida paljud inimesed kasutavad. See hoiab ära kollageeni taseme languse nahas.

Kasuta päikesekaitset

Tugeva päikesekaitsekreemi kasutamine on lihtsaim viis ennetada vananemist. Paljud inimesed on siiani uskumusel, et päikesekaitse kasutamine on vajalik vaid puhkusel olles. Päikesega liialdamine muudab sinu välimuse enneaegu vanemaks. Kasuta kreemi faktoriga vähemalt 30, isegi kui on pilvine.

Iluuni

Magada iga öö kohustuslikud kaheksa tundi võib olla paras katsumus. Eriti kui  pead olema pikad päevad tööl ja õhtul elad aktiivset sotsiaalelu. Professionaalid ütlevad, et magamine on parim viis ennetada vananemist, kuna see alandab organismi adrenaliinitaset ja laseb kehal toota hormoone, mis uuendavad rakke.

Marjade söömine

Marjad, eriti mustikad, sisaldavad endas tohutul hulgal antioksüdante, mis mõjuvad imeliselt sinu jumele ja üldisele tervisele. Miks mitte puistata mõned hommikupudrule või lisada smuutisse.  

Joo vett

Kaheksa klaasi vett päevas on parim viis hoida nahk särav. Sellise koguse vee joomine võib olla paras väljakutse ja et see ei ununeks, hoia töölaual pidevalt veepudelit, mida päeva jooksul tühjendada ja täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles