Retseptisoovitus: jäine rabarberimagustoit

FOTO: Kadri Raig

Kuna rabarberihooaeg saab kohe-kohe läbi, jagab toidublogija Kadri Raig retsepti, mis laseb veel rabarberitest viimast võtta. Lisaks sellele, et see magustoit maitseb täpselt nagu täiuslik suvepäev, saab selle üsna lihtsa vaevaga ka eriti ilusaks teha. 

FOTO: Kadri Raig

Vaja läheb:

  • 500 g rabarberit (mida roosam, seda ilusam)
  • 7 spl suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 200 g lahjemat kreeka jogurtit
  • 1 spl calvadost
  • 1 dl röstitud pistaatsiapähkleid

FOTO: Kadri Raig

Juhtnöörid

1. Eelsoojenda ahi 150 kraadini.

2. Puhasta rabarber ning eralda neist umbes veerand (kõige ilusam ja roosam veerand).

3. See ilus veerand lõika pikkupidi imeõhukesteks viiludeks, kasuta selleks näiteks juustunuga.

4. Säti need viilud küpsetuspaberile ning puista neile peale umbes 1 spl suhkrut.

5. Rösti neid ahjus umbes 15 minutit.

6. Ülejäänud rabarber lõika niisama väikesteks tükkideks ning kuumuta neid koos 5 spl suhkruga madalal kuumusel kuni rabarberist tekib kerge segamise järel moosi moodi asi. Mul kulus selleks umbes sama kaua, kuni õhukesed rabarberiviilud ahjus olid.

7. Jahuta «moos» täielikult.

8. Vahusta vahukoor koos ülejäänud 1 spl suhkruga tugevaks vahuks, sega selle sisse ettevaatlikult jogurt, jahtunud rabarberisegu, calvados ning kergelt hakitud pistaatsiapähklid.

9. Nüüd säti need õhukesed rabarberiliistakud endale sobivas mustris vormi või vormide põhja ning vala nende peale kooresegu.

10. Tõsta sügavkülma ning lase neil seal olla vähemalt 4 tundi.

11. Enne serveerimist võta umbes 30 minutit varem toatemperatuurile sulama.

NB! Võid seda magustoitu teha nii väikestes vormides kui ka ühes suures keeksivormis. Kui sa ei kasuta silikoonvorme, siis soovitan soojalt vorm toidukilega vooderdada, et magustoitu lihtsam kätte saada oleks.

Tagasi üles