Botaanikaaias öö lõhnab

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

21. juunil toimub Tallinna botaanikaaias Lõhnade öö, mil lõhnavad taimed paljastavad oma saladused. Lõhnade öö ajal on botaanikaaia pargiala avatud kuni 23-ni, kasvuhooned 22-ni.

Lõhnade öö ühe kuraatori Krista Kauri sõnul otsitakse kell 19.00 Palmimaja juurest algaval lõhnaretkel koos Urmas Laansooga vastuseid küsimustele, miks taimed lõhnavad, mis on eeterlikud õlid ning kuidas kasutada lõhnataimi ja eeterlikke õlisid igapäevaelus. “Kes ekskursioonile ei soovi minna võib lõhnaretke läbida iseseisvalt spetsiaalse kaardi abil, mille saab küsida kassast,” lisas Kaur.

Kell 18.30 – 22.00 tutvustab Eesti Aroomteraapia Ühing kõigile huvilistele aroomteraapia olemust, eeterlike õlide kasutusvõimalusi ja ohtusid. “Aroomterapeudid aitavad osalejatel valida hetkevajadustele vastav eeterlike õlide segu kas lihtsalt nautimiseks või stressi leevendamiseks. Sobiva segu (miniparfüümi) saab kaasa 2 euro eest. Samuti tutvustatakse aroomteraapilisi looduskosmeetika ja hügieenitooteid, käsitööd ja muud põnevat,” täpsustas Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles