Sinu nutiseadmes istumine mõjutab su lapse käitumist

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko/Panthermedia/Scanpix

USAs tehtud uuringust selgus, et vanema nutiseadme kasutamine mõjutab otseselt lapse käitumist. Enne, kui taas telefoni järele haarad, ole kursis.

Mitu korda katkestad sina suhtluse lapsega, kuna haarad nutiseadme järele? Pea pooled 170 vaatluse alla võetud perekonnast tunnistasid, et vähemalt 3 korda päevas segas suhtlust lapsega telefoni, tahvel- või sülearvuti kasutamine. Uuringus osalenud vanemad vastasid seejärel küsimustikule oma lapse käitumise kohta. Tulemusi kõrvutades selgus teatav muster, vahendab Telegraph.

Laste seas, kelle vanemad pidevalt lapsega suheldes nutiseadmetes aega veetsid, oli ärritumine, hüperaktiivsus, vingumine ja muud sarnased käitumismallid sagedamad esinema. Segavad faktorid lapse jaoks võivad tunduda täiskasvanule tühised. Selleks võib olla ka sõnumite kontrollimine söögi- või mänguajal.

Kuigi vaatluse käigus ilmnesid otsesed seosed, ei ole võimalik kindlaks teha, et segavad faktorid lapsega suhtlemisel käitumisprobleemide ainsaks põhjuseks olid. Sellegipoolest võtkem aega oma laste jaoks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles