Imehea! Värskete marjadega maasikašarlott

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Annaliis Laidre

Ideaalne retsept suveks! Värskete maasikate kasutamine muudab koogi erakordselt maitsvaks.

Rullbiskviit:

  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1  dl nisujahu
  • 1 dl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Rullbiskviidi vahele:

  • 500 g purustatud maasikaid
  • 0,5 dl suhkrut

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema, vahusta munad suhkruga heledaks vahuks (viis minutit). Sega omavahel nisujahu, kartulitärliks ja küpsetuspulber. Sõelu kuivainesegu munavahu peale ning sega lusikaga õrnalt selle hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lükka laiali ning küpseta umbes 8 minutit. Pane lauale teine küpsetuspaber ja kummuta biskviit selle peale. Määri peale maasikatest ning suhkrust valmistatud moos ja keera paberi abil rulli.

Täidis:

  • 4 dl vahukoort
  • 500 g purustatud maasikaid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 500 ml maitsestamata jogurtit
  • 20 g kiiresti lahustuvat želatiini
  • 20 g tükeldatud maasikaid

Vooderda ümmarguse põhjaga kauss toidukilega ning kata rullbiskviidiviiludega, jättes mõned viilud põhja jaoks. Sega maitsestamata jogurt purustatud maasikate ja umbes poole suhkrukogusega. Želatiin lisada umbes 100 ml kuuma, mitte keevasse vette, segada kuni želatiini täieliku lahustumiseni. Saadud segu valada väikeste osade kaupa jogurtisegusse, samal ajal pidevalt segades. Vahustada koor ülejäänud suhruga ning segada jogurtisse. Nüüd lisa tükeldatud maasikad. Vala mass rullbiskviidiga vooderdatud kaussi. Aseta segule veel ettevaatlikult mõned rullbiskviidiviilud, seejärel pane kauss külma ja lase tarduda üle öö. Serveerimise eel kummuta šarlott taldrikule ja eemalda kile. Soovi korral kaunista värskete maasikatega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles