Otsid reisil head söögikohta? Vaata tippkokkade soovitusi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Toscanale romantilise restorani Ristoro di Lamole`i terrassilt.
Vaade Toscanale romantilise restorani Ristoro di Lamole`i terrassilt. Foto: Ristoro di Lamole

Sageli reisivad norralased palusid oma maa tippkokkadel anda soovitusi, kus välismaal olles einestada. Soovitused võiksid huvi pakkuda meiegi reisisellidele, sest kokad nimetasid väärt restorane ka eestlastele tuttavates sihtkohtades nagu Rootsi, Hispaania, Prantsusmaa ja Tai.

Hea ja odav toit

  • Restoran Papaya Tais Phi Phi saarel. Restoran asub kõige hullemas baaride piirkonnas, seinas laiutab auk, külastajate seltsi otsib kohalik kass ja pärast kella üheksat kisub tõsiselt lärmakaks. Siiski ei tasu kõigest sellest kohkuda. Taile iseloomulikud toidud on Papayas odavad ja taevaliku maitsega. Lisaks serveeritakse ülisuuri portsjoneid. Laua reserveerimiseks pole vaja meilida ega helistada, tuleb lihtsalt kohale ilmuda ja järjekorras koht võtta.
  • Pariisis asuv Le Boeuf sur le Toit on hea näide prantsuse kohvik-restoranist ehk brasserie`ist. Rahvast on alati rohkesti, meeleolu on hea ning väga hea toit mõistliku hinnaga.
  • Oro baar ja grill Oslos – ei mingit peenutsemist, vaid lihtne, aus ja hästi tehtud toit. Korralikud portsud ning hea grillimenüü.
  • Restoranis Arbutus Londonis Soho piirkonnas saab Michelini-väärilist toitu superhinnaga: korraliku lõuna või õhtusöögi saab ligi 25 euroga. Toit on lihtne, moekas ja üllatav. Toiduvalmistamisel kasutatakse tooraineid (näiteks seapea), millega paljud restoranid katsetada ei julge.
  • Taani pealinnas Kopenhaagenis on restoran Le Sommelier: odava raha eest ootab külastajat hea ja aus prantsusestiilis köök ning fantastiline veinikaart.

Kõige erilisem elamus

  • Kopenhaagenis on ka restoran Geranium, kus töötab Rasmus Kofoed. Mees võitis hiljuti kokkademeistrivõistlusteks nimetatud Bocuse d'Or`i. Kofoedi peetakse põhjala kõige huvitavamaks kokaks ja seega võib arvata, et ka tema restoran on praegu üks maailma parematest. Mida külastaja Geraniumis oodata võib? Lauale tuuakse 23 väikest muinasjutulist roakest, mis paitavad nii silma kui maitsemeeli.
  • New Yorgis tegutsev restoran Jean Georges pakub hästi valmistatud klassikalist toitu, kuid klassikat on vürtsitamas uuenduslikud ja põnevad maitsekombinatsioonid. Parajad portsud, palju külastajaid ja superhea õhkkond.
  • Londoni külje all asuv Fat Duck pakub einestajatele hästi tehtud eksperimentaalroogasid. Täpsemalt on tegemist molekulaargastronoomiaga ehk siis keemia ja toidu kena kooslusega.
  • Londonis Brick Lane`il tasub aga sisse astuda sealsetesse karrirestoranidesse. Valik on suur ja sööjal tuleb kohati arvestada väga vürtsika kogemusega. Näiteks tasuks proovida midagi Bengal Village`i menüüst.
  • Lõuna Vietnami linnas Hồ Chí Minhis on omapärane toidukoht No delicious – no pay. Toit on suurepärane ning sellest ei tüdine ka siis, kui einestada samas kohas viis päeva järjest.

Kõige romantilisem toidukoht

  • Toscana väikelinnas La Mole`is, mis asub tunnise autosõidu kaugusel Firenzest, on restoran Ristoro di Lamole. Selle terrassilt avaneb vaade kogu Toscanale. Toit on oivaline ja piirkonnale omane. Kohal pole küll tärne, kuid väga hea elamuse saab siiski.
  • Rootsis Sundsvallis ootab armunud paare liharestoran Hörnan oma valgete laudlinade, küünalde ja klassikalise toiduga.
  • New Yorgis asuvatest restoranidest võib nii toidu kui ka romantilise atmosfääri eest kiita söögikohta nimega Alain Ducaisse.
  • Singapuris on aga selase Swiss-hotelli 71. korrusel restoran Jaan. Sealt avaneb vaade kogu linnale, õhkkond on rahulik ja pingevaba. Toitu on nimetatud innovatiivseks ja loovaks – prantsusepärase köögi roogasid vürtsitab Aasiale iseloomulik lähenemine.

Kõige parem restoran

  • Prantsusmaal Lyoni lähistel tegutseval Regis et Jacques Marconil on kaks Michelini tähte. Külastaja saab osa Prantsuse köögist selle parimal moel. Tegemist on pere-ettevõttega ja elamus, mis jääb meelde kogu eluks, on kindlustatud. Vihjena võib lisada, et peakoka tugevaimaks küljeks on seened.
  • Erilisi elamusi pakkuvate söögikohtade nimekirjas märgitud Fat Duck Londoni lähistel sobiks ka üldse kõige paremate restoranide kategooriasse. Koht on väärt lausa omaette reisi – ilus ümbrus, hea teenindus ja fantastiline toit.
  • Hispaanias Barcelonas El Bulli restoranis serveeritakse samuti taevalikku toitu. Väga hea tooraine, millele on viimase lihvi andnud oma tööd kirega tegevad kokad.
  • Londonis Berkeley hotellis on Marcus Wareingi restoran ei valmista kunagi pettumust. Toiduvalmistamisel lähtutakse konkreetsel hooajal saada olevast toorainest ning tulemusk on uuenduslikud ja kaasaegsed road. Tasemel on ka teenindus.

Allikas: VG Nett

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles