Baltikumi parim baarmen on leedukas, eestlanna jäi teiseks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Riias toimunud ülemaailmse kokteilisegamise võistluse World Classi Baltikumi finaali võitis leedulane Vainius Balcaitis, kes läheb sügisel Mexicot Citysse, et mõõtu võtta maailma parimate baarmenitega.

Poolfinaalidest jõudsid World Classi Baltikumi finaali nii Eesti, Läti kui ka Leedu kolm parimat baarmeni. Eestit esindasid finaalis Kirils Drobunins, Aleksander Smolko ja Karina tamm, kes sai parima eestlasena teise koha. Finaalvõistlusel pidid Balti riikide parimad baarmenid läbima kolm rasket vooru, mida hindas rahvusvaheline žürii.

«Sel aastal oli kogu võistlus Baltikumi-ülene ning finaal senisest veelgi suurejoonelisem. Seal pandi proovile nii osalejate teadmised, kiirus, oskused kui ka loomingulisus,» sõnas Eesti eelvooru korraldaja ja tunnustatud baarmen Prike World Class Brand Ambassador Andrei Kazakov. «Esmalt pidid baarmenid pimesi degusteerima kümmet erinevat ühelinnaseviskit ning nimetama õige brändi. Seejärel serveerisid nad kohtunikele üheksa minuti jooksul üheksa enda valitud klassikalist tvistiga jooki või originaalset kokteili. Vaatemängulise finaali lõpetas aga voor, kus iga osaleja pidi viie minuti jooksul lahutama nii pealtvaatajate kui ka kohtunike meelt, kujutades ette, et viibitakse toredal punšipeol.»

Finaalis teise kohaga leppima pidanud Karina Tamme sõnul oli lõppvõistluse raskeimaks osaks viimane voor, kuid üldkokkuvõttes jäi ta saadud kogemusega väga rahule. «Need viimased kuus kuud on olnud väga intensiivsed, õpetlikud ja täis uusi mõtteid ja teadmisi,» sõnas Lounge 24 baarmen Karina Tamm. «World Classi võistlus paneb sind kogu baarikultuuri nägema hoopis teises võtmes, oluline on iga joogiga inimesteni viia mingi kogemus. Soovitan kõigil ametikaaslastel kindlasti sellel võistlusel tulevikus osaleda.»

Eestis teist aastat korraldatud World Class Estonia eelvoorus osales sel aastal 32 baarmeni Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Narvast. Eelmisel aastal võidutses Tartu Meat Market Cocktail Bari baarmen Regeri Zoo, kes käis Eestit esindamas Miamis toimunud World Classi finaalvõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles