Üheksa imekaunist naist, keda seostatakse julmade mõrvadega

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mechele Linehan
Mechele Linehan Foto: Vida Press

Me ei taha seda ehk endale tunnistada, kuid kui me mõtleme kriminaalide peale, ei kangastu esimese asjana silme ette kaunis noor neiu. Kuid nii elus kui kunstis on teinekord nii, et mõrvar võib olla inimene, keda sa kõige vähem kahtlustad.

Toome What Culture’i abiga teieni valiku naissoost mõrvaritest, kelle välimus on olnud väga pilkupüüdev. Seda brutaalsemad tunduvad aga nende sooritatud teod ning see tuletab meile meelde, et ilu on tõesti vaid pinnapealne.

Darlene Gentry / Kuvatõmmis
Darlene Gentry / Kuvatõmmis Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Darlene Gentry oli tüüpiline lõunaosariikide kaunitar. Lõpuballi kuninganna, kes abiellus heal järjel elektrikuga, kolm last, stabiilne töö õena. Texase väikelinna emast ei oleks osanud keegi oodata, et ta laseb külmavereliselt maha oma abikaasa, seda ilma tõelise motiivita. Novembris 2005 helistas Darlene politseisse ja väitis, et sissetungijad olid ta abikaasa maha lasknud. Tõendid aga olid ümberlükkamatud: mingeid sissetungijaid polnud. Darlene mõisteti 60 aastaks vanglasse.

Amanda Knox pärast õigeksmõistmist 2015. aastal
Amanda Knox pärast õigeksmõistmist 2015. aastal Foto: Ted S. Warren / TT NYHETSBYRÅN / AP / Scanpix

Amanda Knoxi kannatuste rada algas aastal 2007, kui ta läks Itaaliasse Perugiasse vahetusüliõpilaseks. Tema majanaaber, inglise tudeng Meredith Kercher mõrvati eriti julmal viisil. Teda oli pussitatud ning lämmatatud, samuti seksuaalselt rünnatud. Knox ja tema itaallasest peigmees olid peamised kahtlusalused ning lõpuks nad ka mõrva eest arreteeriti. Amanda veetis Itaalia vanglas neli aastat. Ta mõisteti süüdi, siis lükati see otsus ümber ning Amanda naasis kodumaale. 2014. aastal mõisteti ta tagaselga uuesti süüdi, 2015. aastal aga kassatsioonikohtus lõplikult õigeks.

Amber Hilberling
Amber Hilberling Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Amber Hilberlingi abikaasa Joshua kukkus 2011. aastal vaid 23-aastasena surnuks oma 25. korrusel asunud Tulsa koduaknast. Päev hiljem, 8. juunil arreteeriti mõrva eest tema seitsmendat kuud rase naine Amber. Amber ja Joshua olid pealtnäha õnnelikud ja alles hiljuti abiellunud, kuigi Amber on hiljem tunnistanud, et nende erinevad iseloomud põhjustasid palju pingeid ja ka see õnnetus oli juhtunud vaidluse käigus, kui ta meest endast eemale tõukas. Vandekohtunikud saatsid Amberi 25 aastaks tapmise eest vangi. Viis aastat hiljem poos Amber end vanglas üles.

Jodi Arias
Jodi Arias Foto: Mark Henle / AP / Scanpix

Jodi Arias kohtus karismaatilise koolitaja Travis Alexanderiga 2006. aasta juulis. Juba novembriks oli ta mehele nii pühendunud, et ta astus üle mehe usku ning nad said rahus deitida. 2007. aasta alguses sai neist ametlikult paar, kuid 2008. aasta keskpaigaks oli Travis surnud ja Jodi trellide taga, süüdistatuna julmas mõrvas. Travist oli pussitatud ligi 30 korda, tema kõri oli läbi lõigatud ja peas kuulihaav. Ariasel oli mitu erinevat versiooni sellest, mis tol õhtul aset leidis, küll väitis ta, et see oli vägivaldse suhte ootamatu lõpp, küll väitis ta, et on süütu. Jodi Arias mõisteti 2015. aastal eluks ajaks vanglasse.

Rachel Wade
Rachel Wade Foto: Wikimedia Commons

Rachel Wade oli noor, õnnelik ja armunud, kui tema poiss-sõber ta teise tüdruku pärast 2008. aastal maha jättis. Joshua Camacho uus tüdruk kandis nime Sarah Ludemann ning 18-aastane Wade ei võinud seda taluda. Ta alustas Ludemanni vastu laimukampaaniat ning mitmel korral tülitsesid neiud avalikult. 14. aprillil 2009 jälitas Rachel oma eksi ning leidis ta lõpuks noormehe kodust koos Ludemanniga. Seejärel passis ta maja juures ning jälitas Ludemanni, kui tüdruk lahkus. Wade’il oli kaasas nuga, millega ta Sarah’t ründas. Mõnede ütluste kohaselt provotseeris Ludemann rünnakut, kuid kohtunik seda ei uskunud. Rachel Wade saadeti 27 aastaks vanglasse.

Megan Martzen
Megan Martzen Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Megan Martzeni juhtum pole ehk nii brutaalne kui teised siin nimekirjas, kuid kindlasti on see üks traagilisemaid. Megan oli 2009. aastal lapsehoidja, kui tema hoole alla antud 17-kuune beebi suri. Ella VanLeeuweni vigastused olid surmavad, kui teda ja tema 16-aastast venda vaatas lapsehoidja Megan. Martzen väitis, et juhtus õnnetus ja beebi kukkus, kuid teda süüdistati siiski tapmises. Ta võttis süü osaliselt omaks, tõdedes oma rolli lapse surma juures, kuid jäi endale kindlaks, et see oli tahtmatu. 2013. aastal pärast pikki protsesse mõisteti talle karistuseks 250 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Mechele Linehan
Mechele Linehan Foto: Vida Press

Mechele Lineham oli noor võrgutav strippar, kui ta kohtus Kent Leppinkiga 1994. aastal. Micheganis sündinud Leppink töötas kalurina Alaskal ning tema suhe Mechelega kestis kaks aastat. Selle aja vältel elas Lineham nii Leppinkiga kui oma teise partneri, John Carliniga. 1996. aastal leiti Leppink surnuna, tema kehas oli neli kuulihaava. Alles 2006. aastal arreteeriti Mechele kahtlustatuna Leppinki mõrvas, võimud usuvad, et Mechele ja tema kallim Carlin plaanisid mõrva koos – ka Leppink ise oli seda vahetult oma surma vanematele saadetud kirjas kahtlusena välja öelnud. 2007. aastal mõisteti Mechele mõrvas süüdi, kuid kolm aastat hiljem leiti, et kiri pole siiski piisav asitõend ning Lineham on vaba.

Estibaliz Carranza
Estibaliz Carranza Foto: DIETER NAGL / AFP / Scanpix

Estibaliz Carranzat tuntakse kui Jäätisemõrtsukat. Hispaania-Mehhiko päritolu naine elas Austrias ning juhtis jäätisekohvikut. Just sinna peitis ta ka oma armukese ja abikaasa säilmed. Carranza tappis oma abikaasa 2008. aastal ja armukese kaks aastat hiljem, pärast nende surnuks tulistamist lõikas ta laibad mootorsaega tükkideks. Kohtus ütles naine, et mõlemad mehed olid olnud tema suhtes vägivaldsed ning ta võttis süü omaks. Usutakse aga, et naine tappis mõlemad mehed, kuna need ei suutnud talle last kinkida.

Vanglas sünnitas ta lapse, kelle isa oli kolmas mees, kellega ta abiellus juba vahi all viibides märtsis 2012. 2013. aastal jõustunud otsusega kannab Carranza oma karistust kinnises psühhiaatriahaiglas, kus ta peab viibima elu lõpuni, 2017. aastal otsustati aga, et naine on liiga ohtlik ning ta viidi üle vaid meestele mõeldud ülikarmide tingimustega vanglasse Schwarzaus, Austrias.

Casey Anthony
Casey Anthony Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Casey Anthony on ehk selle nimekirja üks kurikuulsamaid nimesid, kes astus 2008. aastal kohtu ette süüdistatuna oma kaheaastase tütre Caylee mõrvas. Tüdrukuke läks kaduma sama aasta juulikuus ning süüdistajad nõudsid Caseyle surmanuhtlust. Asitõendid ei olnud Caseyle soodsad – ta oli pidutsemas, kui tütar kaduma läks. Tema auto olla väidetavalt lõhnanud nii, nagu oleks seal hoitud laipa. Arvutist leiti jälgi otsisõna «keemiline kloroform» kasutamisest, ka autost leiti kloroformi jälgi. 2009. aastal leidis vandekohus siiski, et Casey pole süüdi ning praegu viibib naine vabaduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles