Suvine kokteil: köögiviljaamps soolaseks vahepalaks

Köögiviljakokteil

FOTO: Põltsamaa Felix

Põltsamaa Felixi tootearendaja Evelyn Sarapuu pakub välja põnevad ja väga maitsvad suvekokteilide retseptid, mis sobivad palaval suvepäeval heaks soolaseks vahepalaks või niisama nautimiseks.

Köögiviljaamps

Kahele inimesele

Koostisosad:

  • 3 küpset ja mahlast tomatit
  • 50g küpset kõrvitsat
  • 1 väike porgand
  • 10g paprikat
  • 2 lehte basiilikut
  • pisut soola, cayenne’i ja tšillit
  • hapustamiseks sidrunimahla

Kaunistamiseks:

  • 1 roheline oliiv
  • 1 Põltsamaa minikurk
  • 1 kirsstomat
  • 1 basiilikuleht
  • 1 sellerivars

Sega korralikult kõik koostisosad blenderis kokku. Parema konsistentsi saavutamiseks võid kasutada püreesid. Lisa maitseained ja veidike sidrunimahla.

Kiire kokteili tegemiseks võid kasutada Pai tomati-köögivilja smuutit. Kaunistuseks mõeldud koostisosad pane pika tiku otsa ning aseta klaasi.

Jahutamiseks võid lisada kokteilile jääd.

Tagasi üles