Põltsamaa Felixi tootearendaja Evelyn Sarapuu pakub välja põnevad ja väga maitsvad suvekokteilide retseptid, mis sobivad palaval suvepäeval heaks soolaseks vahepalaks või niisama nautimiseks.
Suvine kokteil: köögiviljaamps soolaseks vahepalaks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljaamps
Kahele inimesele
Koostisosad:
- 3 küpset ja mahlast tomatit
- 50g küpset kõrvitsat
- 1 väike porgand
- 10g paprikat
- 2 lehte basiilikut
- pisut soola, cayenne’i ja tšillit
- hapustamiseks sidrunimahla
Kaunistamiseks:
- 1 roheline oliiv
- 1 Põltsamaa minikurk
- 1 kirsstomat
- 1 basiilikuleht
- 1 sellerivars
Sega korralikult kõik koostisosad blenderis kokku. Parema konsistentsi saavutamiseks võid kasutada püreesid. Lisa maitseained ja veidike sidrunimahla.
Kiire kokteili tegemiseks võid kasutada Pai tomati-köögivilja smuutit. Kaunistuseks mõeldud koostisosad pane pika tiku otsa ning aseta klaasi.
Jahutamiseks võid lisada kokteilile jääd.