Ilona Leib: Puhkamise pinge

Ilona Leib
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Leib
Ilona Leib Foto: Erik Prozes / Postimees

«Palju mõnusam oleks, kui ei peaks puhkusele minema, sest siis saaks rahulikult tööasju teha ja jääks ära stress pakkimise, lendamise ja kõige muuga, mis sellega kaasneb,» põrutas ootamatult mu kolleeg oma viimase tööpäeva lõuna paiku enne puhkusele minekut. Selle asemel, et kuulda «Ära jama, puhkus on ju pääsemine», leidis ta kontoris hoopis kaastundlikku mõistmist. Kellel üldse on tänapäeval töö, kust puhkusele minek lisastressi ei tähenda?

Just puhkustega seoses kadestan teinekord neid, kes saavad endale puhkust lubada ilma kogu tööd ette ja järele tegemata. Võib-olla kassapidajad saavad niimoodi puhata. Aga näiteks kosmeetikud ja juuksurid justkui ei saaks ka midagi ette ja järele teha, kuid tegelikult teevad nemadki sageli öötundidesse ulatuvaid päevi nii enne puhkust kui ka sealt tulles, et kliendid sorgus juuste ja hoolitsemata nägudega ringi käima ei peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles