Kaheksa kavalat viisi, kuidas taaskasutada pastakeeduvett

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa armastad pastat, kuid oled vähegi rohelise mõtlemisega, võib sulle ehk tunduda, et kogu pastakeeduprotsessi juures raiskad sa mõttetult palju vett. Samas ei ole sellega ju midagi muud pihta hakata, kui kraanist alla saata – on see ju tärklisest küllastunud.

AOL toob meieni erinevad viisid, kuidas saad oma ökosüdametunnistusele pai teha ning pastakeeduvett taaskasutada.

Kasta sellega lilli

Uurijad viisid läbi mõned katsed ning avastasid, et kõrge mineraalide sisaldus keeduvees aitab taimedel-lilledel kasvada.

Kasuta seda pestovalmistamisel

Selleks kasuta sooja keeduvett – nii töötab see omamoodi liimina, mis muudab pesto mõnusalt kreemjaks.

Kasuta seda pitsataina ja leiva valmistamisel

Üks tärklist täis vee boonuseid on see, et see hoiab endas teatud maitsed. Nii saad anda oma pitsapõhjale ja kodusele leivale unikaalse ja hea maitse.

Leota selles ube ja teisi köögivilju

Kui sa paned (kuivatatud) oad üleöö pastakeeduvette likku, tänad sa end järgmisel päeval – nii on palju lihtsam ube, läätsi või herneid toidus kasutada.

Pese sellega musti nõusid

Kui sa lased mustadel nõudel pastakeeduvees liguneda, aitab tärklis mustust lagundada. Jah, see tõesti töötab!

Anna juustele läiget

Kui su juuksed on tuhmid, siis loputa neid pastakeeduveega. Lase sel mõjuda kümme minutit ning pese siis maha tavalise šampooniga. Oled tulemusest kindlasti üllatunud!

Kasuta seda köögiviljade aurutamisel

Kui sul on plaan köögivilju aurutada, siis sobib selleks pastakeeduvesi kenasti.

Kasuta seda supipõhjana

Ei tohiks tulla üllatusena, et pastakeeduveest saab hea puljongipõhja – selles juba leiduv tärklis toob muidu igavale supile uusi maitsenoote.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles