Retseptisoovitus: juuretisega valmistatud pitsa

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Kõige parem pitsa tuleb muidugi kiviahjus ja eriti kõrgel temperatuuril. Tallinna kesklinna korterites on nende kiviahjudega natuke viletsad lood ja siin tuleb appi pitsakivi – koduse pitsateo täiesti möödapääsmatu abimees, kirjutab toidublogija Kadri Raig. 

Pitsakivi pannakse ahju juba vähemalt tund aega enne küpsetama hakkamist võimalikult kõrgele temperatuurile kuumenema ja nii annab see kiviahjule sarnase efekti – krõbeda põhja. Ka küpsemisprotsess on ülikiire – ühe pitsa küpsetamiseks kulub vaid mõni minut. 

Kui sul juuretist pole, siis kasuta selle asemel lihtsalt pärmi. Katte jaoks ma ei hakka täna retsepti isegi kirjutama – igaüks kasutab seda, mis talle parasjagu maitseb.

Vaja läheb:

  • 2 spl juuretist (või pärmi)
  • 2 dl käesooja vett
  • 1 spl kvaliteetset oliiviõli
  • 4,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola

Juhtnöörid

    1.    Sega kõik koostisained omavahel suures kausis kokku. Kõige parem on seda teha käega.

    2.    Sõtku saadud massi umbes viie minuti jooksul, kuni taigen käte küljest lahti lööb.

    3.    Kata kauss toidukilega ning lase taignal umbes kaks tundi soojas kohas kerkida.

    4.    Vähemalt tund enne küpsetama hakkamist pane pitsakivi ahju ja ahi täiel kuumusel tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles