Soovitused, et end juhiametis tõestada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juhtide koolitajana tuntuks saanud dr Lois Frankel andis majandusportaalis ForbesWoman nõu, kuidas naised end karjääri algul juhtidena maksma saavad panna.

1) Defineeri teadlikult, milline juht sa oled. Mõtle sellele, mida sa tahad, et inimesed sinu kohta ütleksid, kui ruumist väljud. Seejärel lõpeta lause: «Sealt läheb juht, kes…» Mõtle välja, millist käitumist tuleb rakendada, et inimesed sinus antud jooni näeksid.

2) Ole esimese kahe või kolme inimese seas, kes koosolekul sõna võtab ning pärast ütle regulaarselt sõna sekka. Inimesed omistavad suuremat enesekindlust neile, kes rääkida julgevad. Sa ei pea alati enda arvamust väljendama – selleks, et sind kuulda võetaks, piisab, kui toetad kellegi teise väidet, esitad küsimusi ja selgitad mõtet.

3) Kogu enda ettepanekute toetamiseks piisavalt infot. Sul võib olla küll suurepärane idee, ent selles teisi veenda sa ei pruugi suuta. Enda mõtte kohta kõigi vajalike faktide ja andmete teadmine näitab, et oled ette valmistunud, analüütiline ja võtmeküsimustele keskendunud.

Kuidas rääkida sisutihedalt ja miks on see vajalik?

Esiteks kõlab lühidus enesekindlalt. Mida rohkem sõnu kasutad, seda nõrgem tundub argument – mida naised sageli enesele märkamatult ka teha püüavad.

Enne sõnavõtmist mõtle kõige tähtsamatele punktidele, millest inimestele tahad teada anda. Sellest tuleks kõnet ka alustada. Tavaliselt läheb selleks vaja vaid 25 kuni 30 sõna. Seejärel toeta mõtet kahe või kolme infokilluga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles