Video: presidendipaar Arnold ja Ingrid Rüütel: üksteist toetav tunne on meid palju aidanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold ja Ingrid Rüütel.
Arnold ja Ingrid Rüütel. Foto: Suvestuudio

Tallinna Televisiooni uus saade «Suvestuudio» ja heade uudiste portaal GoodNews tõid koostöös kaamerate ette meie aja kangelased Arnold ja Ingrid Rüütli, vestlemaks sellest, mis paneb presidendipaari hetkel elu üle mõtlema ning millised on nende suveplaanid. Ennekõike aga tuli jutuks see, kuidas mõlemad endiselt nii aktiivsed on.

«Me suhtleme palju meie noortega, meie laste ja lastelastega ja see annab ka suurt jõudu,» ütleb Ingrid Rüütel ja president lisab: «Inimene peab palju töötama, sest ta magab muidu küllalt palju oma elust maha. Kui töötada aktiivselt, siis iga puhkehetk, mis on võimalik võtta, on võrdselt hea tundega kaasatud. Selles mõttes on õige selles elus mitte logeleda.» Vanavanavanematel tuleb palju tegeleda ka lapselapselapsega, mis on neile mõistagi meeldiv ja energiat andev tegevus.

Mõlemad kinnitavad, et nende õnneliku elu aluseks on oma kodu, kus nad on abikaasadena veetnud juba 59 aastat. «Me kasvõi oleme niisama ja ei räägigi midagi, istume koos ja loeme igaüks oma materjali. See üksteist toetav tunne on meid palju aidanud,» räägib president Arnold Rüütel. Tema abikaasa sõnul tähendab õnn suuremas pildis kooskõla. «Inimene ei saa kunagi õnnelik olla üksinda. Inimene on õnnelik siis, kui ta perel, sõpradel ja rahval läheb hästi, kui ta saab tegeleda sellega, mis on talle südamelähedane, kui ta ümber on lähedased inimesed, ja õnn on ka see, kui ei ole õnnetusi,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles