Uuring: soomlased armatsevad vähem, kuid seksiharjumused on senisest kirevamad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Soomlased harrastavad mitmekülgset seksi. Mitmekesistumine on olnud sealsete paarisuhete ja rahva seksuaalelu peamine positiivne osa, selgub soomlaste seas tehtud seksuaaluuringust.

Mida noorema soomlasega on tegu, seda suurem on tõenäosus, et ta on viimase vahekorra ajal olnud vähemalt kahes erinevas poosis, vahendab Helsingin Sanomat. 

Näiteks on vähenenud misjonäriasendi populaarsus. Varasemad rahvastiku-uuringud on näidanud, et vanasti toimusid viiest vahekorrast neli misjonäripoosis, kus mees on naise peal. Alla 35-aastastest umbes pool on viimase vahekorra ajal proovinud erinevaid poose. Mitmekülgsemat seksuaalelu harrastatakse ka vanemates vanuserühmades, vaid 60-aastaste seas on iga viies paar proovinud peale misjonäriasendi ka midagi muud.

Seksuaalharjumused on olnud märkimisväärselt seotud ka sellega, kui meeldivalt viimast vahekorda tajutakse. Erinevate pooside proovimine on toonud selgelt positiivseid kogemusi. 

Eksperimenteerimine täies hoos

Soomlaste seas on märgatavalt suurenenud ka soov proovida anaalseksi. Sageli on see aga jäänud ühekordseks eksperimendiks, sest umbes pooled uuringus osalenutest on seda katsetanud vaid ühe korra.

Huvi anaalseksi vastu on väga jõuliselt kasvanud alates 1990. algusest 2010. aastani. Veidi üle poole keskealistest naistest on anaalseksi proovinud 2010ndate paiku. 1990ndate alguses oli seda proovinud vaid umbes veerand naistest.

Suuseks on aina populaarsust kogunud ja muutunud soomlaste seksuaalharjumuste igapäevaseks osaks. Eriti praktiseeritakse seda nooremates vanuserühmades. Kaks kolmandikku noortest teevad oraalseksi teineteisele vähemalt aeg-ajalt. Umbkaudu on seda oma partnerile pakkunud iga neljas mees ja iga viies naine.

Samuti on suurenenud teineteise käega rahuldamine. Ligikaudu pooled noored ning keskealised mehed ja naised tunnistasid küsitluses, et pakkusid oma partnerile käega naudingut korra viimase kuu jooksul. Ka käeseksi osakaal kahaneb kõrgemas vanuses.

Uuringust selgus lisaks, et soomlaste seksuaalelu mitmekülgsus ei sõltu perekonnaseisust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles