Eesti Muusikaauhinnad 2020

Soome pidu tänavatoiduga

  • Tänavatoitu pakutakse Soomes ohtralt ja konkurents on kõva.
  • Leivasuupiste toakilkide, sambliku ja pohladega vallandas üllatuskahina.

Metsast lummatud üllataja-kokk: Jyrki Tsutsunen eelmisel Tallinnas käigul Kultuurikatlas, kus peo suupistetesse läksid marineeritud võilillepungad ja männikäbid.

FOTO: Soome instituut

Tahate maitsta Helsingi parimaid hamburgereid, toidupoodide puuviljaülejääkidest kokteile või kuusevõrsejäätist? Seda kõike saab täna ja homme Tallinnas Telliskivi loomelinnakus tänavatoidufestivalil, kus luubi all on sajandat sünnipäeva tähistava Soome tänavaköök.

Tellijale

Soome toidukultuur elab praegu läbi murrangulist aega, sõnab põhjanaabrite vabakutseline hipsterkokk Jyrki Tsutsunen, kes Tallinna tänavasöögipeole soomlaste tänavatoidumeistrid välja sõelus.

«Varasemast rohkem huvitab inimesi toidu päritolu, puhtus ja keskkonnasõbralikkus. Hoolitakse rohkem hooajalisusest ja taimetoitlasi lisandub kiires tempos,» loetleb muhe, ketsistatud ja käsivarrele tätoveeritud jänesekapsaga Tsutsunen, keda soomlased tunnevad ka telesaadetest.

Tagasi üles