Merike Õun – Võrumaa spordihing, kes pühendub 24 tundi ööpäevas tööle

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Õun
Merike Õun Foto: Erakogu

Millal Sind viimati kiideti? Kui enamikele meist võib tunduda, et kiitust on meie ühiskonnas tänamatult vähe, siis Võrumaa Spordiliidu tegevjuht Merike Õun tõdes, et temal endal kiitusest puudu ei tule.

«Eks neid, kes teevad palju ja on paljudes tegevustes, siiski märgatakse ka. Nad paistavad silma. Eks mina paistan silma ka oma punakasoranži peaga!» naeris Merike Õun, kes 2014. aastal valiti ka Võrumaa tegusaimaks kodanikuks. 

Viimati kiideti teda aga «Tunnusta pühendujat» rakenduse kaudu. Kiitjaks oli Eesti Suusaliidu kauaaegne peasekretär Ülle Viinapuu: «Merike on Võrumaa tõeline spordihing, kes kogu hingega teeb kõik selleks, et üha rohkem inimesi leiaks tee liikumise ja spordi juurde!»

Merike Õun vaid naeris selle peale ja ütles, et Ülle ei eksi. «Pühendun sellele 24 tundi ööpäevas ja 365 päeva aastas. Töötan selle nimel nii nädalavahetuseti, tööpäevade puhkehetkedel kui ka tööl olles. Aga ega ma seda muidu teeks, kui ma seda kogu südamest ei armastaks!» rõhutas Merike, kes on spordipisiku levitamiseks aktiivselt kasutusele võtnud ka sotsiaalmeedia. 

Selle abil saab ta levitada informatsiooni nii omakorraldatava Suusasarja, Pikamaajooksude sarja, Liikumispäevakute kui Rattatuuride kohta, aga ka väga paljude teiste tegijate poolt korraldatavatele spordisündmuste esiletõstmiseks.  Et sotsiaalmeedias tõhusalt toimetada, on Merike käinud ka erinevatel koolitustel teistele kasutamisjulgust ja motivatsiooni sisendamas, tänapäevaseid IT-võimalusi näitamas.

«Selleks, et jõuda inimesteni ja jõuda ka noorteni on vaja sotsiaalmeedias aktiivne olla. Kasutame selleks erinevaid pildigaleriisid ja tunnustame inimesi nende saavutuste eest. See on tänapäeval ülioluline!» rõhutas Merike, kes ise on varasemalt aktiivselt nii suusatamise kui ka rulluisutamisega tegelenud.

Ka praegu tegeleb ta ise aktiivselt spordiga - koos sõpradega kõnnib, suusatab, uisutab, seikleb Xdreamil - nii palju kui jõuab. «Kunagi jõudsin suusatamisega koondise servale, aga siis millegipärast loobusin. Nüüd püüan anda oma panuse spordiliidu juhina, et andekad, töökad noored seaks kõrged eesmärgid spordis ja püüdleksid nende saavutamise poole ja iga inimene liiguks enda tervise nimel, areneks perekondlik sportlik kvaliteetaeg ning usun, et see panus on märkimisväärselt suurem kui oleksin tegevsportlasena suutnud anda,» lisas Merike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles