Mis ohustab kompromissina vastu võetud töö puhul?

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi majanduse seis üha paraneb, pole tööturul olukord veel päris selline nagu sooviks - ikka võib tulla ette olukordi, mil tekib kiusatus võtta vastu töö hirmust, et paremat kohta ei tulegi. Millega sel juhul arvestada?

CNN.com kirjutab, et kompromissina ja hirmust vastu võetud töö võib vähese huvi tõttu kaasa tuua kehvemad töötulemused ja väiksema rahulolu, mis pikas perspektiivis võib hakata vastu töötama ka edasi pürgides ja paremat tööd otsides.

Motivatsioonita kehvemad tulemused

Ükskõiksena oma uue töö suhtes on raske sellesse maksimaalselt panustada. Kui amet selge, siis on raske end edasi motiveerida ja huvi kõrgena hoida. Vähene huvi ja motivatsioon ei pruugi märkamata jääda teistelegi ning õige pea tuleb otsida juba uut kohta.

Madalam palk toob kaasa väiksema rahulolu ja pahameelegi. Pahatihti on lihtsalt majanduslik seisukord selline, et raha on vaja, sest arved vajavad maksmist. Tavapärasest madalama palgaga töötades pole aga rahulolematuseni kuigi pikk tee. Konfliktid ning tunne, et oled alaväärtustatud, on kerged tulema palgatõusu või ametikõrgendust lootusetult oodates.

Hirmust kantuna valed otsused

Kompromiss-tööd vastu võttes võid aluse panna järgnevuste reale, mida hiljem raske muuta: ühele sisult mitterahuldavale tööle võib järgneda teine ja kolmaski. Lisaks võid hakata arvama, et polegi rohkemat väärt ning sead endale väiksemaid eesmärke, kui tegelikult suudaksid saavutada.

Hirmust tööd vastu võttes võib sind jääda saatma hirm ka seda tööd kaotada. Hirmust kantuna on aga raske õigeid otsuseid langetada ja end arendada, seda nii konkreetset tööd tehes kui karjääri edasi plaanides.

Sobivamat tööd otsides liiga vara kompromissile minnes võid alla anda võib-olla vaid mõni samm enne õige ametikoha leidmist. Kui on võimalik veel oodata, siis seda tasuks ka teha, arendades end alal, mis tõeliselt huvitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles