Plastkotis elus hoitud imepisike beebi pääses lõpuks koju

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrison peaaegu kolm kuud pärast sündi. Nii suur oleks ta pidanud olema sündides.
Harrison peaaegu kolm kuud pärast sündi. Nii suur oleks ta pidanud olema sündides. Foto: SWNS.com/Scanpix

Kolm kuud enne õiget aega sündinud ja vaid 1,4 kilogrammi kaalunud Suurbritannia beebi lubati lõpuks koju, aga talle tuleb anda veel öösiti hapnikku.

Kolm kuud enne õiget aega sündninud Harrison.
Kolm kuud enne õiget aega sündninud Harrison. Foto: SWNS.com/Scanpix

Väiksel Harrisonil olid pärast sündimist hingamisprobleemid, sest ta kopsud ei olnud veel piisavalt välja arenenud ja tema ajus oli verevalumid, kirjutab Daily Mail. Lapse ema Lynne Smith (35) sünnitas ta loomulikul viisil 29. nädalal ning vaid 1,4 kilogrammi kaalunud imik pandi väiksesse plastkotti, et hoida teda soojas enne seda, kui ta viidi intensiivraviosakonda inkubaatorisse.  

Harrison veetis oma esimesed üheksa nädalat Royal Alexandra haiglas, enne kui ema Lynne ja isa Martyn said lapsega koju minna. See oli neli päeva enne seda, kui laps oleks pidanud tegelikult tähtaja järgi sündima. Ema sõnul oli tal tervislik rasedus ja probleeme ei olnud enne.  

Praegu on Harrisonil krooniline kopsuhaigus ja talle anti öösiti hapnikku, kuid arstid on optimistlikud ja arvavad, et ta suudab peaaegu iseseisvalt hingata. Vanemate jaoks oli raske kuulda, et nende lapse ajus olid verevalumid ning see oli neile üks raskemaid aegu, kuna teise aju-uuringu tegemiseks tuli oodata kuus nädalat. Nii saadi teada, kas poisi seisund on läinud hullemaks.

Haiglas toideti last toru kaudu. Seal olles sai ta viiruse ja hingamine muutus veelgi keerulisemaks. Vanemad ei saanud aga last hoida või midagi teha, kui ta nuttis, sest beebi oli inkubaatoris. Nad tundsid end seetõttu kui poole kohaga vanemad. 

Harrison praegu.
Harrison praegu. Foto: SWNS.com/Scanpix

Arstid arvavad, et krooniline kopsuhaigus kimbutab Harrisoni vaid tema elu esimeses pooles ning tema kopsud muutuvad ajaga tugevamaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles