«Naistejutud»: rahatargad naised õpetavad Dakit säästma!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudios on Dagmar, Ingrid ja Maarja
Stuudios on Dagmar, Ingrid ja Maarja Foto: Dagmar Lamp

Postimehe naisteportaali juhataja Dagmar Lamp ehk Daki on endale täna «Naistejuttude» podcast’i külla kutsunud rahatargad naised – Postimehe reporteri Ingrid Dreyersdorffi ja projektijuhina töötava Maarja Treufeldti.

Maarja, keda Dagmar peab säästmise kuningannaks, tõdeb, et teda on õpetanud rahadega hästi ringi käima – nagu paljusid teisi inimesi – elu. Üsna noorena iseseisvalt majandama hakanud Maarja teab, et säästmine ja säästlik elu on teadlik otsus. «Ühel hetkel ma lihtsalt otsustasin, et mulle aitab!» meenutab Maarja, kuidas ta omal ajal otsustas oma elu muuta.

Ingrid räägib, millised on tema nipid raha mitte ainult mõistlikult kulutada, vaid ka kõrvale panna. «Säästmine ei pea ilmtingimata tähendama seda, et sa ei luba endale mitte kunagi [kallist tankla- või kohviku]kohvi,» ütleb Ingrid, kes teab, et liigne hinge kinni tõmbamine võib omakorda stressi viia.

Maarja usub, et võti peitub teadlikus tarbimises ning teadlikus majandamises. Et saada kulud-tulud kontrolli alla, tuleb asi kätte võtta, isegi kui see alguses tundub väga raske, nagu Dagmar omast käest teab. Teemaks tuleb ka see, kuidas partneriga rahaasju arutada, millised on paaride ühised kulutamis- ja säästmisharjumused ning lisaks jagavad Ingrid ja Maarja häid nippe ja nõuandeid.

Taskuhääling on Postimehe naisteportaali eetris igal laupäeval.

Kuula eelmisi «Naistejuttude» saateid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles