Üks küsimus: kuidas eelmisest töökohast palk kätte saada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab igal nädalal ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekordne probleem puudutab võimalusi, kuidas saada kätte eelmises töökohas teenitud raha.

Küsimus

Kuidas eelmisest töökohast  saamata jäänud tasud kätte saada?

Vastab tööinspektsioon

Töötaja ja tööandja vahelisest töösuhtest tekkinud lahkarvamused, sealhulgas saamata töötasud, lahendatakse võimaluse korral töötaja ja tööandja kokkuleppel. Kui töövaidlust kokkuleppe teel lahendada pole võimalik, on töötajal õigus pöörduda töövaidlusorganisse.

Individuaalse töövaidluse lahendamiseks võib töötaja pöörduda  töökohajärgsesse töövaidluskomisjoni või kohtusse. Nõue peab olema väljendatud selgelt ja ühemõtteliselt. Üldine nõude aegumise tähtaeg on neli kuud, näiteks puhkuseraha, välislähetuse päevarahade jmt korral. Saamata jäänud töötasu nõude aegumise tähtaeg on kolm aastat.

Töövaidlusorgan teeb otsuse hinnates asjaolusid kogumis ja tuginedes tõendatud faktidele.

Tööinspektsiooni piirkondlike töövaidluskomisjonide kontaktid ja selgitused avalduse koostamiseks on üleval tööinspektsiooni kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles